Melkbrood

Ingrediėnten:

  1. 175cl niet al te koud water
  2. 75cl melk
  3. 600g witte bloem
  4. 50g boerenboter
  5. 10g keukenzout
  6. 30g gist ofwel gemakkelijker 15g droge gist
  7. 3 eieren
  8. 50g kristalsuiker

Bereiding:


Je voegt de gist en het water met de melk in een kuip en begint dit al eens te mengen met je
keukenrobot of handmixer( gebruik hiervoor wel de deeghaken). Je voegt er de bloem bij
maar intussen laat je wel de keukenrobot verder draaien en breng je 2 eieren met de boerenboter
erbij. Zorg wel dat de boter mals is. Het zout en de suiker erbij voegen en verder laten kneden
tot een niet te vaste deeg. Je laat het deeg voor de eerste maal lichtjes rijzen en dit voor
een 15tal minuten. Het deeg haal je nu uit de kuip en je drukt het deeg plat en je
vouwt dit deeg lichtjes op. Nu laat je het deeg voor de tweede maal rijzen. Nu voor een 40tal
minuten en terug duw je dit deeg plat. In plaats van het op deeg op te rollen neem je nu de
twee zijkanten vast en breng je die naar het midden van het deeg. Neem nu een andere kant vast
en je rolt die naar de andere kant. Als je het deeg oprolt trek je het deeg per draai wel een
beetje aan. Zodat het wat opspant als je dit oprolt. Zo verkrijg je een mooie opgerolde rechthoek.
Wel opletten dat je dit deeg niet scheurt anders word de bovenkant niet mooi rond. Het deeg leg
je nu in een ingevette en lichtjes bebloemde vorm. Je laat het deeg nu verder rijzen en dit voor een 45tal minuten.
Het deeg wel altijd afdekken met een handdoek zodat hij niet bij de lichtste koude luchtvlaag invalt als een kaartenhuisje.
De oven laat je intussen voorverwarmen op 200°. Zodra het deeg voldoende gerezen is. Bestrijk je het
met een borsteltje of wat keukenpapier de bovenkant van het deeg. Dit ei stond al ingerekend bij de ingrediėnten.
Bak het deeg nu af in de oven en dit voor 35 minuten en de temperatuur van de oven mag je nu op 190° zetten.
Je haalt het melkbrood uit de oven en laat het verder afkoelen op een grill.
Smakelijk.