Meringue:

Ingrediënten:

  1. 280g suiker
  2. 1 dl eiwitten

Bereiding:
Men doet de suiker en de eiwitten in een ontvette pot(bvb met citroensap). Dit klop je op in
in de afwasbak gevuld met warm water. Men klopt die op totdat je voelt dat de eiwitten die in
de pot zitten wat warm worden. Dan haal je de pot uit de afwasbak en klop de eiwitten verder op.
Eens dat die eiwitten een zeer stevige structuur geeft. Stop je met dit product op te kloppen
Nu heb je de keuze ofwel neem je een spuitzak ofwel strijk je dit schuim op een beboterde plaat
ofwel op boterpapier. Maak wel dat dit schuim toch zeker een ½ tot een cm dik is en je
plaatst dit in de oven voorverwarmd op 100°C Hier kan ik je moeilijk de droogtijd van opgeven.
Dit duurt zeker een 50tal minuten tot één uur. Eens je de meringue van de plaat
kan afhalen en als je met je vingertoppen eens op de onderkant tikt een hol geluid hoort.