Pannenkoeken: ±12 stuks

IngrediŽnten:

  1. 2 eieren
  2. 0,5l melk
  3. 250g bloem
  4. 50g suiker
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 50 g boter

Bereiding:
In een kom giet je de melk, de suiker en het ei met de vanillesuiker. Je neemt een klopper of
een mixer en laat hem maar draaien als je nu langzaam de bloem en de gesmolten boter erbij voegt.
Dit laat je nu verder kloppen tot je een gladde deeg verkrijg. Dit deeg laat je nu een half uurtje
rusten. Je neemt nu een koekenpan en verhit dit op een vuur. Voeg er een klontje boter erbij
en laat het smelten. Met een pollepel neem je een schep van dit deeg en giet het ui in de pan.
Dit laat je nu verder bakken op een groot vuur tot de onderkant mooi bruin is en draai dit deeg
dan om met een spatel. Zodra de andere kant ook mooi bruin is leg je de pannenkoek op een bord.
Strooi er wat poedersuiker, kandijsuiker (bruine suiker) of opgeklopte slagroom.
Een tip: Pannenkoeken altijd bakken in een zeer warme pan.Smakelijk!!