Quiche Lorraine:voor een taartvorm van 20 cm
IngrediŽnten:

Deeg:
  1. 50 g boter
  2. 100 g bloem
  3. 40 cl water
  4. snuifje zout (2g)
Samenstelling:
  1. 1 eierdooier
  2. 1 ei
  3. 1 dl melk
  4. 1 dl room
  5. zout
  6. peper
Vulling:
  1. 150g spek of ham
  2. 60g geraspte parmezaan
  3. 60g geraspte gruyŤre
  4. 1 ui

Bereiding:

Voor de gehele bereiding gebruikt men best een keukenrobot

Het deeg:
De bloem en boter mengen en geleidelijk aan het water en zout aan toevoegen. Als dit alles
goed gemengd is. Pak je een deegrol en je rolt deze deeg zo uit dat hij in de taartvorm past.
Je drukt nu met je hand het deeg goed aan de taartvorm. Je prikt met een vork een paar maal
in het deeg, zodat er geen luchtbellen onder het deeg zitten. Dit laat je dan een 40tal minuten rusten.
De samenstelling:
De dooier en het ei goed kloppen zonder dit te laten schuimen. Nu voeg je er de melk en de room
aan toe en kruid je het met peper en zout.
De vulling:
Men bakt de in teerlingen gesneden spek of ham zeer lichtjes in de pan met de ui. De helft hiervan
legt men op de bodem van de bekleedde taartvorm. Je strooit er wat geraspte kaas op en daarop
de rest van het vlees en de geraspte kaas. Nu giet je hierover de samenstelling en daar is de quiche
Bakken:
Ongeveer 25 minuten op ±200į C. Deze taart word warm gegeten. Je kan als je er meerdere
maakt ze ook in de koelkast bewaren of in de diepvries. Dan bak je de quiche een eerste maal
voor en dit dan op een 20tal minuten. Later hoef je deze taart alleen maar eventjes op te warmen.
Hierop kun je natuurlijk gemakkelijk andere varianten mee maken met bijvoorbeeld zalm of vegetarisch
met prei of spinazie. Hier heeft U een onbeperkte mogelijkheid op. Laat uw fantasie maar eens werken.