Rijsttaart: 2 taarten van Ø16 cm, hoogte van 2½cm

Ingrediënten:

  1. 150g banketbakkersroom
  2. 200g bodemdeeg
  3. 600cl melk
  4. 100g rijstdessert (je kan ook gewone rijst gebruiken)
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 100g suiker
  7. 1 ei
  8. 1 eierdooier

Bereiding:

De taartvorm invetten. Intussen rol je de bodemdeeg uit en dit op een dikte van 2 mm.
De bodemdeeg over de vormen rollen en aandrukken. Het te veel aan deeg afsnijden van de rand en
de vormen in de koelkast plaatsen. De melk, suiker, rijst en het zakje vanillesuiker in een kook-
pot aan de kook brengen. Direct het vuur verminderen tot een klein pitje. Tussentijds wel goed
roeren want deze bereiding brand snel aan. De rijst verder laten inkoken (±30 minuten)en dan
laten afkoelen. Zodra de rijst voldoende afgekoeld is voeg je er de eierdooier, het ei en de banketbakkersroom
aan toe. De twee vormen vul je tot aan de rand met de rijstpap. Deze plaats je dan
in een voorverwarmde oven op 200°C. De baktijd voor een rijsttaart mag je rekenen op zo'n 40 à 50 min.
Je kan hier ook met een simpele breinaald controleren of het voldoende gebakken is. Je duwt de
naald in het deeg indien er nog crème aan de naald plakt is het nog niet voldoende gebakken.
De taarten mag je dan ontvormen en afkoelen op een rooster.