Tompouces:(ofwel boekjes) ±20 tompouces

Ingrediėnten:

  1. 250g banketbakkersroom
  2. 250g bladerdeeg
  3. 50g bloemsuiker
  4. abrikoteerjam

Bereiding:
Je neemt een stuk bladerdeeg en rol het uit. Dit rol je uit met een deegrol tot op een dikte van
3mm. Zorg er wel voor dat het breed en lang genoeg is, want dit deeg komt over een ingevette
bakplaat. Het deeg druk je aan met je handen en je prikt dan in overvloed gaatjes in de bladerdeeg.
Dit dient voor geen luchtbellen onder de bladerdeeg te vormen. Je bakt dit af in een voorverwarmde
oven op 210°C zo'n 15tal minuten. Dan verlaag je de oventemperatuur tot 190°C en dit nog eens
voor een 10 minuten verder bakken. Uit de oven halen en laten afkoelen maar laat dit wel op
de bakplaat liggen. Eens afgekoeld maak je lange repen met een breedte van 10 cm. Met een spuitzak
spuit je een reep vol banketbakkersroom. Nu plaats je een andere reep daar bovenop. Zorg er wel
voor dat de onderkant naar boven ligt. Dit doet U ook met de anderereep. Verwarm nu de abrikozen-
gelei en spreid dit op de bovenkant. Nu maak je met de bloemsuiker en wat water een dikke gelei
en giet dit over de beide delen. Plaats de delen 5 minuutjes in een oven van ±150°C. Nu
snijd u de delen met een lengte van 5cm. Dit was het.