Vlaai:

Ingrediënten:

  1. 1l melk
  2. 125g Speculoos
  3. 125g petite-beurre
  4. 125g bruine suiker
  5. 125g peperkoek
  6. kandijsiroop
  7. kaneel

Bereiding:

De speculoos, peperkoek en de petit-beurre koekjes in stukken breken. Daar voeg je de bruine
suiker, de melk, een flinke geut kandijsiroop en wat kaneel bij. Het geheel laten weken en daarna
goed roeren en/of mixen tot je een gladde deeg hebt. Doe dit mengsel in een microgolfbestendige
pot. Plaats dit in de microgolf voor 4 min, op volle kracht. Uit de microgolf halen en in het
deeg roeren. Plaats dit nog eens voor 4 min. in de magnetron en daarna er nog eens in roeren.
Dit voer je nog een tweetal keer uit. Deze twee keren niet meer in roeren. Als het deeg voldoende
opgesteven is mag je het laten afkoelen. Indien het nog wat vloeibaar is. Plaats je dit deeg nog
éénmaal in de microgolf voor vier minuten.
Dit was het afkoelen en opeten.