Game Of Thrones logo De Troon

De Troon

De Koning op de ijzeren troon.

Sex & drugs & rock & roll! Vervang de drugs door geweld en de rock & roll door nog meer geweld en je weet weer precies hoe het er aan toegaat in de zeven koninkrijken van Westeros. Zij worden geregeerd door de koning op de IJzeren Troon. Niet meteen de meest comfortabele zitplek maar toch een gegeerde stoel sinds een onfortuinlijk jachtongeval een einde maakte aan koning Robert Baratheons met braspartijen doorspekte heerschappij.

Piepjonge heerser

Te jong om een pot gerstenat te bestellen in een herberg, maar wel heerser over Westeros. Dat is de situatie waarin Tommen Baratheon zich bevindt. Of moeten we zeggen: Tommen Lannister? Want de snotneus annex koning is de incestueuze zoon van Jaime en Cersei Lannister. Hij werd op de troon geposteerd nadat zijn machtsgeile en sadistische broer Joffrey Baratheon werd vergiftigd op zijn eigen huwelijksfeest. Door de afwezigheid van een sterke koning is de troon erg wankel, en er staat een ellenlange rij kandidaten klaar om aan de poten te zagen.

Terwijl de verschillende huizen in Westeros elkaar bedriegen, verleiden, vergiftigen, onthoofden en anderzijds de duvel aandoen, rommelt het in het Noorden. De Wildlings hebben het op een lopen gezet om te ontsnappen aan een gewisse dood in de klauwen van de helse White Walkers. Die lijken zin te hebben in een tripje naar het warme Zuiden. Het enige dat tussen de kibbelende partijen in Westeros en hun invasieve Noorderburen staat is de door de Nights Watch bemande Muur. Nu ja, bemand, na een aanval van de Wildlings schiet er niks meer over van de Nights Watch. De redding komt mogelijk in de persoon van Stannis Baratheon, die plots ten tonele verscheen.

En dan is er nog het vuur uit het Oosten, waar de de sexy Daenerys Targaryen, enige erfgename van de vorige Koningsdynastie, zich in Meereen klaarmaakt om de oversteek naar Westeros te maken. Pittig detail, de warmbloedige jongedame heeft intussen een heel leger achter zich verzameld. En, o ja, ze heeft ook drie draken.

Op de kaart hieronder zie je waar de grootste huizen gelegen zijn in de wereld van Game Of Thrones.

map van de wereld