Welcome to my web site !

Welkom op deze website over engelse grasparkieten. Grasparkieten zijn één van de meest gehouden kooivogels ter wereld. Als hobby is het houden, verzorgen, kweken en tentoonstellen een boeiende gebeurtenis.

Enjoy the visit

Engelse grasparkieten of tentoonstellings grasparkieten zijn niet te vergelijken met de grasparkieten die we kennen als de gedomesticeerde grasparkietjes. Sinds John Gould de eerste paartjes grasparkieten naar Engeland meebracht kon de triomftocht van het kleine kromsnaveltje in Europa beginnen.  Het oorspronkelijke grasparkietje, dat nog steeds in de wildvorm voorkomt in Australie heeft maar één kleur, namelijk groen. Het type van grasparkiet waarover het hier gaat is door vooraanstaande kwekers in verschillende europese landen in de vorige eeuwen gebracht tot wat hij nu is.
Sinds de introductie van de wilde grasparkiet in Europa heeft de vorm, kleur en houding van deze grasparkiet een lange weg afgelegd.

Vandaag

De afgelopen decenia's zijn er op nationaal en internationaal gebied goede contacten opgebouwd. Zowel tussen de kwekers onderling, als tussen de speciaalclubs. Dit resulteerde in grote nationale en internationale shows, waarin de organisatoren en de keurmeesters een belangrijke rol spelen. Er is zelfs een wereld grasparkieten organisatie "The World Budgerigar Organisation" afgekort WBO, waarbij landen uit alle continenten zijn aangesloten. Alle clubs, en bijgevolg hun leden hebben tot doel het nastreven van de vooropgestelde standaard grasparkiet te kweken. Gespecialiseerde tijdschriften, uitgegeven door de clubs, hebben slechts één en toch zo omvangrijk onderwerp.
Ook het internet heeft een zeer belangrijke rol in het promoten van deze hobby. Het is namelijk de deur naar de wereld.
De wereld van de "Engelse grasparkiet".
Enthusiasm gets you started. Habits keeps you going. Your future depends on the right mix of enthusiasm, ambition and dedication. Not to mention the right environment.
         


Website created with Lauyan TOWebLast update: zondag 19 januari 2014