Dirigent

Jeroen Beckers (1980) studeerde aan het Conservatorium Maastricht, het Lemmensinstituut Leuven, de Zuid-Nederlandse Hogeschool voor Muziek en Conservatorium Utrecht waar hij de diploma's Theorie der Muziek’, ‘Viool’, ‘Altviool’ en ‘Koordirectie’ behaalde.

Nadien volgde hij masterclasses bij Kati Sebestyèn, Zigmund Kowalski, Freddy Arteel, Jaap Kruithof, Donald Oehler en Benjamin Rawitz.

Als altviolist was hij verbonden aan o.a. het symfonieorkest van 'de Munt', 'Brussels Philharmonic - VRO', het 'Brabants Orkest Eindhoven', de 'Opéra Royal de Wallonie - Luik' en het Internationale Kamerorkest ‘iPalpiti’. Dit bracht hem onder andere op de podia van het Concertgebouw (Amsterdam), Kimmel Center (Philadelphia) en Carnegie Hall (New York).

Hij volgde lessen orkestdirectie bij Edmond Saveniers en Patrick Davin.

Daarnaast verdiepte hij zich in de koordirectie tijdens masterclasses van Anne-Marie Cabut (Frankrijk), Kari Ala-Pöllänen (Finland), Michael Gohl (Zwitserland) en Denes Szabo (Hongarije).

Hij is dirigent van de korengroep Cantitare Maaseik, Jeugdkoor De Piccolo’s Neerpelt en wordt in binnen- en buiteland gevraagd als gastdirigent en atelierleider.

Hoogtepunten waren onder andere de samenwerking met Brits componist/dirigent John Rutter, het dirigeren van het Franse jeugdkoor ‘La Cigale de Lyon’ tijdens een concert in Örebrö (Zweden), het dirigeren van de Hongaarse koren 'Cantemus’ en 'Pro Musica’ en uitvoeringen van het Requiem van Haydn, het Gloria van Vivaldi en het Stabat Mater van Jenkins.

Momenteel is hij als docent verbonden aan de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik (B) en ondervoorzitter van de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren.

© Cantitare 2013