Volwassenenkoor

Het Volwassenenkoor Cantitare bestaat uit leerlingen van de opleiding koorzang aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Maaseik.

Om deze jongeren optimaal te laten kennismaken met de enorme verscheidenheid aan stijlen in de koormuziek organiseerde Guido Beckers, leraar koor, sinds 1985, en Jeroen Beckers, sinds 2010, concertreizen en studieweken in binnen- en buitenland.

De grote projecten begonnen in 1994 met werken zoals “Israel in Egypt” van Händel, motetten van Bach en Buxtehude, “Requiem” van J. Rutter, “Gloria” van A. Vivaldi, de “Johannes-Passie” van J.S. Bach (o.l.v. Louis Devos),...

De 8ste mei 1995 werkten zij mee aan het feest van de vrede n.a.v. 50 jaar bevrijding, een grootse manifestatie in Vorst Nationaal in het bijzijn van het Belgische koningspaar en vele andere prominenten.

In augustus 1998 kwam de eerste uitvoering van Mozarts Requiem in Aosta, Italië. Dit was het begin van een hele reeks concerten in Maaseik, Grimbergen (aangeboden aan de leden van de Europese Gemeenschap), in de kathedraal van Mechelen en in Leopoldsburg. De uitvoeringen stonden onder leiding van o.a. Louis Devos, Peter Himpe en uiteraard Guido Beckers.

Enkele unieke belevenissen waren zeker de opname voor de Nederlandse radio, het opluisteren van de Hoogmis in de Dom van Limburg a/d Lahn (daar dromen alleen de betere koren van) en de radiomissen voor de VRT.

Zij gaven concerten in: Frankrijk (Melun, Fontainebleau), Duitsland (Wedemark, Burghausen bij Salzburg, Limburg a/d Lahn), Nederland (o.a. op Ameland), Engeland (Lake District), Italië (o.a. in Aosta), Zwitserland (Interlaken), Denemarken (Holsted), Estland (Tallinn).

© Cantitare 2013