Kinderkoor

In september 1985 besloot leerkracht AMV Guido Beckers de kinderen uit het 3de en 4de jaar te laten samenzingen in een koor om de theoretisch gerichte opleiding kindvriendelijker te maken.

Vele kinderen hebben na 2 jaar koorzingen de smaak te pakken en zijn nog steeds lid van één van de koren Cantitare waardoor het Kinderkoor nu is uitgegroeid tot een groep van 60 zangers.

Onder hun optredens bevinden zich leerlingenconcerten, kerstconcerten, missen, buitenlandse koorreizen (Duitsland, Ameland, Zwitserland, Denemarken). Zij namen ook al deel aan radio-opnamen (voor de Nederlands radio en de VRT) en werkten mee aan een dubbel cd, opgenomen door de VRT, in opdracht van de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren en verschenen in november 2000.

Projecten waar het Kinderkoor aan deelnam waren onder andere ‘Van Opera langs Operette tot Musical’ o.l.v. Edmond Saveniers, de opening van de vernieuwde schouwburg in Maaseik en de daaropvolgende seizoensopening, de Ceciliaconcerten in Maaseik en Leopoldsburg in 2006 met “Met Annie in Toverland” van Jan van der Roost, de “Ossiacher Kindermesse” in de Dom van Limburg a/d Lahn (D), het Kroningsconcert in 2009 met de koralen uit de “Mattheus-passie” van Bach.

Sinds 2010 staat het Kinderkoor onder leiding van Jeroen Beckers en bouwt hij verder op dit elan: In 2013 schreef componist Jan Coeck op zijn vraag de cantate ‘Dag-Boek’ voor kinderkoor, verteller, sopraan en orkest en in 2014 kwam John Rutter himself het Kinderkoor Cantitare dirigeren tijdens de uitvoering van zijn eigen ‘Mass of the Children’.

Het Kinderkoor Cantitare behaalde reeds diverse Eerste en Tweede Prijzen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.

© Cantitare 2013