THE BELGIAN BEAST
 
Waarschuwing JIMMY’S GEGEVENS PERSOONLIJKE RECORDS
(tot 2004)
- Dead lift: 350 kg
- Bench Press: 230 kg
- Squat: 325kg THE BELGIAN BEAST
 
De geschiedenis van Jimmy...
Jimmy werd geboren op 7 juli 1981 te Sint-Niklaas. In die stad woonde hij samen met zijn ouders tot hij negentien jaar werd.
 
Toen Jimmy nog een klein ukkie was, zagen zijn ouders dat hij meer kracht scheen te bezitten dan andere kinderen van zijn leeftijd. Toch wilden ze nog helemaal niet naar een sportrichting zoeken voor hun zoontje, ondanks het feit dat vader een fervent voetballer was en graag had gewild dat zijn zoons ook die sport zouden beoefenen.
 
Jimmy zag voetbal echter niet zo goed zitten en ging op zoek naar een sport die hem beter lag. In die tijd had hij bijzonder veel last van overgewicht en dus zocht hij een ontspanning waarmee hij tegelijkertijd een aantal overtollige kilootjes kwijt kon raken. Zo belandde hij uiteindelijk in de fitnesszaal. Niet om zich eventjes te amuseren, maar met de volharding om dat overtollige vet weg te werken.
 
Op die manier ontdekte hij de fitnesszaal. Dat is de plaats waar hij ging afzien om zijn overtollige kilo's kwijt te raken. Alle dagen zat Jimmy minstens twee uur in de gym en niet omwille van het amusement: dikwijls fietste hij drie kwartier lang met enkele T-Shirts en truien aan om zoveel mogelijk te zweten en dat vervelende vet zo snel mogelijk kwijt te raken. Beetje bij beetje begon hij ook met andere toestellen te werken, samen met enkele vrienden. Deze jongens waren echte vrienden en steunden elkaar door dik en dun, om maar eens een gepaste uitdrukking te gebruiken.
 
Jimmy ontdekte dat hij het makkelijker had om eens een beetje zwaarder te gaan met de gewichten dan zijn kameraden. Hij begon te ontdekken dat hij eigenlijk wel sterk was voor zijn leeftijd, ook andere personen hadden dit gezien.
Jimmy kwam tot de conclusie dat hij minder moeite had om al eens wat zwaardere gewichten te tillen. Hij ontdekte dat hij eigenlijk wel enorm sterk bleek te zijn voor zijn leeftijd. Ook andere mensen hadden dit opgemerkt. Eén van die personen was Thierry De Rijcke, die Jimmy onder zijn hoede nam. Hij leerde onze spierbundel hoe hij alle toestellen correct moest gebruiken, op welke wijze hij zijn kracht het beste kon benutten en hoe hij er steeds beter kon uitzien. Thierry en Jimmy werden als vader en zoon, trainden samen en bespraken hoe alles beter kon.
 
Na jaren training wou Thierry het eens wagen om Jimmy in te zetten tijdens een wedstrijd. Het was zijn bedoeling hem eens te kunnen vergelijken met anderen. Omdat ze beiden onervaren waren en weinig afwisten van de competities, namen ze contact op met Patrick De Wiest, eigenaar van Pat's Activity Center. Deze man zag dat Jimmy het nodige potentieel had. Op zijn eerste wedstrijd presteerde Jimmy reeds goed. Het was een competitie dead lift en Jimmy werd de winnaar in zijn categorie en tweede in de totale stand. Niet slecht, voor een beginneling.
 
Jimmy bleef verder trainen met Thierry, maar het lukte dit duo niet om Jimmy's dromen te verwezenlijken. Hij wou sterk zijn, op een hoger vlak dan het regionale. Zodoende werd er naarstig gezocht naar andere trainingsschema's en grotere uitdagingen.
In 2001 werd er meegedongen naar de titel van sterkste man en Jimmy haalde een mooie tweede plaats tijdens dit evenement.
Ook in 2002 werd hij tweede. Nadien nam hij opnieuw contact op met Patrick De Wiest, die enthousiast was over de komst van Jimmy naar zijn gym. Zo werd dan in 2003 gestart met een nieuwe training, die reeds snel vruchten afwierp: Jimmy werd de winnaar van de powerlifting wedstrijd van NABBA dat jaar. Ook het squaten verliep van een leien dakje en ook daar werd de eerste plaats behaald. Met de bench-press werd Jimmy tweede. Dit alles was in het jaar dat hij 22 geworden was. Een jonge knaap met reeds enkele records op zijn naam. Het was ook het jaar van Jimmy's motorongeluk, waardoor hij een kwetsuur opliep aan zijn rechter enkel. Dit belette hem echter niet om verder te blijven trainen met de rest van zijn lichaam.
 
Natuurlijk kwamen de wedstrijden van 2004 door dit ongeval in het gedrang, maar Jimmy wilde zich niet verloren geven en deed mee aan alle dingen die hij aankon, ondanks zijn kwetsuur. Zo wint hij dat jaar in zijn categorie de dead lift, de squat en de bench press. Alweer vestigde hij nieuwe Belgische records.
Hij doet ook mee aan de wedstrijd 'Sterkste Man van Ridderkerke' en wordt hier tweede, een niet onaardig succes ondanks de blessure die hem nog steeds parten speelt.
 
In 2004 wordt hij door de media uitgeroepen tot sterkste man van België en raakt daardoor erg in de belangstelling. Hij is te zien en horen op televisie, radio en andere media.
 
Momenteel bereid Jimmy zich voor op de competities van 'Sterkste Man'.
INFO:
Bovenarm:55 cm
Schouders: 194 cm
Borst: 161 cm
Bovenbeen: 91 cm
Kuiten: 50 cm 
Labore: Et dolore

Jimmy’s grootste ambitie: Meedingen om de titel van de sterkste man van Europa en de wereld. Hij wil op zijn minst op het erepodium geraken en ooit de wereldtitel binnenhalen. Het is zijn bedoeling dat de mensen hem niet vlug zullen vergeten. Ook hoopt hij dat dit soort wedstrijden eindelijk in België ook het nodige respect zal kunnen afdwingen.