Historiek

1977 - 1978 - 1979

1e Lustrum 5 jarig bestaan !

Nu Gullegem door de fusie sedert 1 januari 1977 tot de entiteit Wevelgem behoort, worden de deuren ook voor de Wevelgemnaren en Moorselenaren open gezet. Ter gelegenheid van de fusie zal een eerste erelid tot Doctor Humoris Causa gekroond worden, deze titel wordt verleend aan Johnny Cappon schepen van feestelijkheden ( in carnavalstaal : schepen van plezier). Eric D'Hallewin is van Gullegem vertrokken en niet meer actief in de Orde !

Zaterdag 25 januari

De kindercarnavalshow en prinsverkiezing verhuizen wegens de massale belangstelling ook naar het V.T.I.

De orde stelt haar kindershow voor met eigen mensen. Er is vervoer voorzien tussen de plaats en V.T.I. o.a. door Werner Seynaeve met zijn VW-cammionette.

Er zijn 5 kandidaten, Luc Deryckere - Chaplin, die het bij zijn tweede deelname haalt als Charly Chaplin voor Deschamps Luc alias Den Dikken, Vanoost William . . . , Vanhie Etienne als de matroos en Richard Rots wijkburgemeester van de Kweke uit Wevelgem. Orkest The Jaguars zorgen voor de ambiance.

Advocaat Rik Demeestere doet voor de eerste maal de presentatie van de verkiezing, hij wordt tevens opgenomen in de orde als Doctor Humoris Causa.

Vrijdag 3 feb Boemel

Zaterdag 4 feb :

Voor de 5e stoet zijn 67 groepen ingeschreven.

Willy Soubry die verleden jaar meereed in de stoet onder het thema ' Een dagje uit met de koets', wordt gevraagd om met paard en koets het kinderprinsenpaar mee te voeren in de stoet. Het kinderprinsenpaar wordt vergezeld door twee grote beren en de kinderen krijgen ook twee beren als geschenk van Vaco.

Uitslag stoet 1978 :

   Wagens
1. Het kruid van Gullegem - Karabijnschutters
1. Smidje Since - Leieruiters
2. Paard van Troye - Pijplapperkes
2. De melkkoe - Boerenbond
3. De Smurfen van de brandweer - Brandweer

Leiders lijden - Oudleerlingen VTI
   Groepen
1. De oude Belgen - Vissersclub LVD Gullegem
2. Geen idee ... maar we doen mee - Kobbegat
3. Pipi Langkous en co - Chiromeisjes

   Individuelen
1. Autorijschool - Gheysen-Degrande
2. Ode aan Van Den Boeynants

Terug naar boven

1977 - 1978 - 1979

Een ander jaartal kiezen