Historiek

1981 - 1982 - 1983

Om publiciteit te voeren voor de activiteiten, worden glazen bedrukt met het embleem en tevens het programma 1982. Doch wanneer de glazen geleverd waren, werd vastgesteld dat de data verkeerd waren en een week te vroeg vermeld stonden! Door één groep werd daarop allusie gemaakt in de stoet, welke dan ook prompt de carnavalsprijs in de wacht sleepte.

Zaterdag 13 febr. Kindercarnaval, het winnend kinderprinsenpaar worden de kaboutertjes, Evelyne Vyncke dochter van Hubert en David Vyncke zoon van Chris.

Prinsverkiezing 13 febr met 5 kandidaten : José Depuydt - Arlekino, Vandendriessche Etienne - Tiroler, Dekimpe Luc - Pompierke, Willems Ludo - Pensejager, Dewispelare Bernard - Clochard. Er werden 1234 stemmen uitgebracht deze avond.

Prinsenpaar derde leeftijd Lucienne Debackere (w. Vandenbroucke) en Maurits Vandoorne. Tijdens de show worden schetsen opgevoerd met Fille, Narden, Roza en Chris.

De stoet op zaterdag 20 februari om 14u30, kent een droog ietwat fris winterweer, er zijn 69 groepen ingeschreven. De gefrustreerden (alias Vissersclub LVD) brengen een zomerse actualiteit in de stoet met de monokini's, waarbij ze schaars gekleed de koude trotseren. Daarvoor werden ze ook beloond met de stuntprijs. Aan het podium speelt "The Jaguars Original Swing Orchestra"

Uitslag stoet 1982:

Wagens
1: Boerenkermis - De Zwingelaars
1: Tyrol - Ware vrienden van uze scheure
2: Legende van Napoleon - Leieruiters
3: 't Pompierke - Brandweer
4: De Poppenstoet - KWB
5: De pensejagers - Karabijnschutters
5: Droboi toe ... zigeuner - Volleybal
6: Lat mie moar lopen langs de stroate - Dinckie boys
7: De russen in Polen - Wijkkomitee Ter Walle
8: Wij doen er van af !!! dixit Willy Declercq - Kerselarenlaan
9: Orde v/d borstelstokken en andere belastingbetalers - K.S.A.
10: Wonen tussen dikke muren - De Landlopers
11: Ping-Pong - TTC Gullegem
12: Rock-around-the-clock - IJshockeyclub

Mobiele Groepen
1: Chinese town - Jong Gullegem
2: Militaire staatsgreep - The city's en co
3: Lucifers - De Post
4: Niets nieuw onder de zon - De Joggers
5: Carnaval in Rio de Gullegem - Oud leerlingen VTI

Groepen
1: Nooit te laat O wee - Rode Kruis
2: Legende van Sint Cecilia - Muziek Moorsele
3: Acrobatische narren - De trampo's
4: Muziekmaatschappij Hoger Op - Zoutenaaise
5: Hij heeft uw steun nodig - De TV vedetten
6: Krisis ... we besparen - Basketbal
7: In het land van de spleetogen - Chiro meisjes
8: Sus Antigoon en zijn gezellen - Mickey Mouse club
9: Vogelverschrikkers - Chiro jongens
10: Omgekeerde wereld - Volksdansgroep Goeranka

Individuelen
1: Vergane glorie - Pijplapperkes
2: Het groen parlement - Gebr. Degrande

Carnavalsprijs :
Het telraam van de Orde - Bazaars

Stuntprijs: De monokini - De gefrustreerden, Vissersclub LVD

Na de stoet is er receptie in het gemeentehuis en de uitslag van de stoet wordt 's avonds bekend gemaakt tijdens de Carnavalsnacht in het VTI.

Blekken Jubileum
De zondag van de gemeenteraadsverkiezing 10 oktober staan de ordeleden (zonder dat de prinsen op de hoogte waren !) met strooibriefje om reclame te maken voor de Keizersverkiezing op zaterdag 4 december 1982. Dit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Orde.

Op 27 november vanaf 14 uur rijdt er een reclamestoet met de jeep rond in Gullegem.
Zaterdag 4 december viert De Vlaskapelle de 'Blekken Jubilee' met een KEIZERSVERKIEZING in het VTI. Met dansgelegenheid op de tonen van orkest "The Silver Stars". Alle 11 prinsen van de voorbije jaren (met uitzondering van Luc I - om gezondheidsreden, doch wel aanwezig) treden in het strijdperk om het onder elkaar uit te maken wie de eerste Gullegemse Keizer Carnaval wordt. Ieder prins verzorgt een shownummer, al of niet met medewerking van hun achterban. De toeschouwers konden hun stem uitbrengen, op een stembiljet dat ze kregen aan de ingang, na de voorstelling en ook een jury bracht zijn oordeel uit. Twee kandidaten namen door hun groot talent een serieuze optie voor de titel en tenslotte moest onze 60-jarige prins Urbain Maes nipt de duimen leggen voor onze olijke Keizer Jean-Pierre.

Voorzitter van de jury was Johan Bral en verder Guy Beernaert, Gilberte Flamez, Luc Vanackere, Pol Vanackere, Frans Vandenbogaerde, Dympna Gheysens, Walter Vanhoutte, Pol Vermeersch en Pol Verstraete.

Terug naar boven

1981 - 1982 - 1983

Een ander jaartal kiezen