Historiek

1982 - 1983 - 1984

Dat de orde ook nog oog heeft voor menselijk leed, toont ze aan door de inzamelactie te houden voor de familie DaniŽl Desmedt- Annie Demets van de Aardappelhoek die zwaar getroffen werden door een woningbrand. De huis-aan-huis omhaling waarvoor alle kosten door de orde werden gedragen, bracht 303.608 frank binnen.

Blekken jubilee, 10-jarig bestaan.
De persconferentie gaat door op donderdag 27 januari. De volgende zaterdag 29 jan is er brochureverkoop.

Voorzitter Luc Delbarge is geplaagd met sciatiek. Nog gekweld en geveld door de hevige rugpijnen, wou hij toch niets missen van de boemelpret en kreeg dan ook menig bezoek 'ten huize Barge'. De zondag moet hij noodgedwongen de stoet gade slaan van op het balkon van de Generale bank op het Dorpsplein 17.

Zaterdag 5 februari

Kinderprinsenpaar:

Twee kleine negertjes: Joke Seynaeve (5 jaar) dochter van Johnny en Nicole Dejonghe, K.Cardynlaan 21 en Jeroen Decouttere (6 jaar) zoon van Josť en Hilde Deblauwe, Ballingstraat 131.

Prinsverkiezing

De verwelkoming op de prinsverkiezing wordt gedaan door de uittredende Prins Josť. 5 kandidaten : Firmin Couckuyt - Pipo de clown, Deschaeck Ronny - bakker Ronny, Compernolle Jean-Claude - de lustige slijter (2e deelname) , Joye Rik - Tarzan, Langedock Lucien (Moorsele) - De sukkelaar.

Woensdag 9 februari Show Derde Leeftijd

De woensdag doet de erevoorzitter de verwelkoming en wordt de voorzitter een hartversterkend applaus opgestuurd naar de Peperstraat.
De sketch van File en Narden gaat over de nieuwe zonnebank van Rosa. Kris die wegens overlijden van haar moeder niet meespeelt, wordt vervangen door Nicole Depuydt.

Prinsenpaar Derde leeftijd: Van Herp Agnes (vr. Bertram) en Vanhee Valeer.

Zaterdag 12 februari 10e Carnavalstoet:

Ter gelegenheid van de stoet heeft het Atelier van Plastische Kunsten uit Wevelgem, in het centrum van Gullegem panelen geplaatst, geschilderd met carnavalsmotieven. Een speciale attractie in de stoet is ' De ark van NoŽ ' van de Familie Vanackere. 45 verschillende levende dieren van Paul Vanackere en tientallen familieleden brengen dit prachtig tafereel naar voren. Dat het iets uniek was bewijst dat de BRT-televisie aanwezig was en opnamen deed die werden uitgezonden in het programma 'Dit leuke land'.

Het is koud en een bleek winterzonnetje staat aan de hemel. De voorstelling van de groepen aan het podium wordt gedaan door Rik Devos i.p.v. Luc Delbarge en blijft zo de vaste presentator voor vele jaren. Aan het podium speelt The G.L. Dixie Jazz Band. De prijzenpot bedraagt 150.000 frank.

Uitslag stoet 1983:

Wagens
1: Ark van NoŽ - Fam. Vanackere
2: Het oogstfeest - De zwingelaars
3: His Masters Voice - Kunst Veredelt

Mobiele Groepen
1: Maantrappers - Keizergebuur
2: Far West - Jong Gullegem
3: Breznjev gaf de pijp aan Maerten(s) - City & co

De rolmacht - Oudleerlingen VTI
Groepen
1: De rolmacht - Oud leerlingen V.T.I.
2: Belastingsdruk - Handelspromotie
3: Witte produkten - Beekbewoners

Individuelen
1: Geitencircus - Buysens Deerlijk
2: Tien jaar Pic-car-naval - Pijplapperkes
3: Corrie en Carel - Uit Holland

Carnavalsprijs :
Pipo - Brandweer

Om 20 uur gaat de 10į Karnavalsnacht door in het VTI met orkest Le grand Medard en Discobar Stanroy.
De prijsuitreiking van de Stoet is om 23 uur en om 24 uur worden de best verklede paren en individuelen bekend gemaakt.

Terug naar boven

1982 - 1983 - 1984

Een ander jaartal kiezen