Historiek

1985 - 1986 - 1987

Een nieuwe affiche werd ontworpen door Kreagrafiek (toen een drukkerij in de Bissegemstraat) , met de bedoeling ieder jaar de zelfde lay-out te gebruiken. Vroeger werd ieder jaar een nieuwe affiche gemaakt, o.a. door de zoon van Norbert Depamelaere. De blanco affiches werden gedrukt in een oplage van 1000 stuks, om zo de prijs te drukken van de vierkleurendruk. De cliché's blijven ook bestaan en jaarlijks worden een hondertal affiches bedrukt met het programma. Tot heden zijn deze affiches in gebruik en zijn zo bekend dat zonder lezen men reeds weet dat Carnaval voor de deur staat. Affiches van de vroegere jaren zijn niet beschikbaar in een archief, maar toch zullen er wel personen in het bezit zijn van vroegere exemplaren !

Prins Firmin I dient zijn ontslag in als actief medewerker van de Orde.

De persconferentie wordt één week vroeger gehouden, dus 2 weken voor de prinsverkiezing, dit om de verslaggevers van de weekbladen de tijd te geven om hun verslag in te sturen.

Kindercarnaval op zaterdag 1 februari is in handen van Roos Degrande en Freddy Mondy.
Gastvedette is striptekenaar Jean-Pol van Kramikske, Annie en Peter uit dagblad Het Volk.
Kinderprinsenpaar: Boer en boerinnetje Delphine en Daphne Pattyn, Schoonwater 10.

Voor de prinsverkiezing zijn 4 kandidaten : Winnaar wordt Lieven Delombaerde - de lustige pierlampetter. Dirk Warlop - 't schieterke. Coopman Freddy - Juul Kabas (tweede deelname). Deschamps Franky - De gekke voetballer. Pol Popelier die ook ingeschreven was als Pol de matroos, heeft forfait wegens het sterfgeval van zijn neef Delrue Jean Pierre uit de Poststraat 23.

Derde Leeftijd : Jules Braekeveld en Damman Paula (vr. Heernaert)

Voor de stoet zijn 54 groepen ingeschreven en de start is nu om 14 uur, dit omdat bij het einde van de stoet het reeds kouder word door het late uur en dit jaar was het bitter koud ! De ontvangst van de vreemde groepen na de stoet, gaat terug door in het gemeentehuis. er is een prijzenpot van 140.000 frank.

Uitslag stoet 1986:

WAGENS
1: De wrëe paters van de Losweg - De Losweg
2: ' 3 letters ' - Karabijnschutters
3: Boemeltrein - De Ast Heule

MOBIELE GROEPEN
1: Crisis bij de pompiers - Pompiers Marke
2: - De Krone Boys
3: België krijgt aapjes en Zaïre Vanden Bogaert - Dincky Boys

GROEPEN
1: We gaan naar Mexico - Jong Gullegem
2: Inzet in de verf - Chiromeisjes
3: Het 13de Concilie - Basketbal

INDIVIDUEEL
1: De Pijplapperkes sturen hun kat - De Pijplapperkes

CARNAVALSPRIJS:
Wedden dat dokter . . . - Kerselarenlaan

STUNTPRIJS:
't Is maar in Wevelgem da'se lège vliegen - LVD Vissersclub
 

Zaterdag 22 maart gaat de orde met het treintje van Pol Vanackere mee in de stoet ter gelegenheid van de viering van de 100-jarige Camiel Crabbe (19-3-1886). Gelukkig zitten we in de wagentjes beschut tegen de regen. Ook Keizer Jean-Pierre en Prins Johny trekken mee in de stoet, met een oude bierwagen en per moto.Terug naar boven

1985 - 1986 - 1987

Een ander jaartal kiezen