Historiek

1986 - 1987 - 1988

Bij de start van het nieuwe werkjaar ging de orde over tot een herschikking van het bestuur. Voorzitter wordt Gilbert Pattyn en secretaris Hans Deltour. Gezien de kandidaten steeds jonger worden, wordt besloten een minimumleeftijd te stellen van 18 jaar, op 31 december voor de verkiezing. De prijs van de stembiljetten gaat van 30 naar 40 frank, met 5 fr. voor de kandidaten. De prijs van de brochure gaat ook van 30 naar 40 frank. Zaterdag 21 februari gaat de kindercarnaval om 14 uur door in een samenstelling van Willy Heernaert, Ann Accou en Freddy Mondy en staat in het teken van de magie. Er is ook een optreden van goochelaar Mister Magic.

Kinderprinsenpaar : De zusjes Daphné en Delphine Pattyn als Maharadja en de Prinses.

Prinsverkiezing met 4 kandidaten: Johny Huyghebaert als de clochard 904 punten, 292 stemmen. Freddy Coopman - de buschauffeur (derde deelname op rij) 812 pnt, 133 stm. Paul Quidousse - muzikantje 747 pnt, 106 stm. Vandemoortele Rudy - boerke Naes 808 pnt, 303 stm. Deschamps Franky (harlekijn) was ook ingeschreven als de . . . maar haakt af wegens ziekte.

Het stembiljet kost 40 fr. Er is o.a. een proef ' Wedden dat . . . ' , een lied, shownummer. De Ware Vrienden begeleiden de kandidaten bij hun lied en vullen de dooie momenten tijdens de verkiezing.

Prinsenpaar Derde Leeftijd : Paula Demeugere (vr. Verstraete Jacques) en Albert Deleu.

Vernieuwde boemel:
Omdat er wat sleet kwam op het traditioneel verloop van boemel in alle Gullegemse cafés, beslist de orde die in een nieuw kleedje te steken. Prins Mario en Prins Lieven beleggen een vergadering met de kroegbazen en stellen een nieuwe aantrekkelijk formule voor. Dertien cafés schrijven in en richten hun boemelkroeg in volgens een eigen gekozen thema. Zij zorgen voor de nodige ambiance in hun zaak en vaardigen tevens een groep van 10 man uit die de andere boemelcafés gaan bezoeken. Een onbekende jury zal de best boemelende café aanduiden. Een wisselbeker zal overhandigd worden tijdens de carnavalshappening na de stoet. Er is zelfs vervoer voorzien om de boemelaars vlot te verplaatsen en de Orde trekt rond met het treintje van Paul Vanackere. De nieuwe formule blijkt onmiddellijk een succes te kennen. Aan de deelnemende boemelcafés wordt achteraf een vlagje overhandigd met de naam van het café en jaartal erop. Taverne Oud Gemeentehuis met als thema Carrosserie ontving de wisselbeker en verder :

 De Bond - Tirol
 Gouden Bank - Terug naar school
 't Katje - Militair hospitaal
 De Klokke - Ballonventers
 't Kroontje - Clochards
 Merlijn - Saloon
 't Pleintje - 't Schipperskwartier
 Sporthal -Terug naar Mexico
 Trefpunt - Piratenhol
 De Eendracht - Babydolls
 Cockpit - De vliegeniers
 Kobbegat - Afrika

De Carnavalsnacht die steeds aan belangstelling verminderd gaat nu door in de bovenzaal van De Bond. Alsook de happening na de stoet verhuist mee.

Voor de stoet op zondag 1 maart schrijven 53 groepen in. Regen ! De stoet wordt geopend door de Smoeters. Met het idee van " 't is gezonder buiten dan achter de ruiten " , worden menig venster, waarachter kijkers zitten, wit gekalkt, om zo de kijkers buiten te krijgen. Het bracht hen de carnavalsprijs op, maar ook problemen ! De Vriendenkring van stad Kortrijk onder aanvoering van Guido Decouttere neemt deel met een prachtige wagen met gouden figuren die oude beroepen uitbeelden, zij verdienden een prijs buiten categorie. (140.000 fr. prijzen)


Uitslag stoet 1987:

WAGENS
1: Petit Robert in de gevangenis - Kerselarenlaan
2: (Uit) Verkoop - KWB
3: Rio de eskimo - Basketbal 4: Terug naar school - St.Barbaraschutters
5: Tineke van Heule - Heule
5: Open deur in Lantin - De Slopers VI Picars

MOBIELE GROEPEN
1: De Flinstones - Broezeboes
2: Alles behalve logisch - K.S.A.
3: babydolls - Café Eendracht
4: Sente's volksdansgroep - Heule
5: Dit jaar rijdt hij - WTC De Kroneboys
6: Draagster - Oud Gemeentehuis
7: Groenbeplanting - Keukens Waelgi
8: Ambiance in de Ambulance - Rode Kruis
9: De Gullegemse geitenmelkers - Bavis
10: Smog alarm - Vollybal
11: Paris-Dakar - Heule
12: GEKO's - Dincky Boys
13: Hell's B angles - Vermeulen & Co

GROEPEN
1: De glimworm - Chirojongens
2: De mistral - Harmonie Moorsele
3: Olé Espanâ - Jong Gullegem
4: Zeerovers - Chiromeisjes
5: De pinguïns - Harmonie Moorsele
6: Sneeuwwitje en de dwergen - Kinderen van de Heulestraat
7: Jaar van het bier - Kobbegat

INDIVIDUEEL
1: De Yoghurtmadam - Luc Delrue
2: In het land van de Mickey burger - Pijplapperkes
3: One man show - De post
4: De beenhouwers - Bissegem

CARNAVALSPRIJS :
Beter buiten dan achter de ruiten - De Smoeters

BUITEN CATEGORIE: De oude gouden beroepen - Vriendenkring Volksgezondheid KortrijkTerug naar boven

1986 - 1987 - 1988

Een ander jaartal kiezen