Historiek

1990 - 1991 - 1992

Ondertussen heeft Luc Deryckere de functie van secretaris alleen op zijn schouders genomen.

Door een zetfout is een groot deel van de sponsors niet vermeld in de brochure. Als rechtszetting werd achteraf een lijst van sponsors vermeld in 't Klokske.

Het kindercarnaval staat dit jaar in het teken van de ' Televisie '. Het scenario is geschreven door Willy en Thierry en staat  in het teken van de ‘Televisie‘. Met assistentie van Greet en Lieve weten ze de enthousiaste kinderen te boeien. Wie kan men dan beter uitnodigen dan Samson en Gert Verhulst, die zowat 800 kinderen en talrijke ouders naar het VTI lokken.

Kinderprinsenpaar worden de schattige Sesamstraat-figuurtjes Astrid Mulnard dochter van Marc en Haemers Katrien, Bissegemstr.265 en Kevin Devieuw zoon van Lieven en Vandoorne Viviane Kon. Fabiolastraat 41.

Prinsverkiezing met 3 kandidaten: Marnix Deraeve  (34 jaar) - de boogschutter (1094 punten, 188 stemmen). Mario Toebaert (29 j.) - Père Camembert (1054 punten. 229 stemmen.) en Mike Catteeuw (22 j.) - de Friette (935 punten. 92 stemmen.). Als zaalproef diende men een zelf samengeknutselde etalagepop aan te kleden met kledingstukken van hun supporters. Als confrontatie met Keizer Jean-Pierre in de rol van frigobox-toerist, moesten de kandidaten als burgemeester graaf Lippens hem overtuigen naar een andere badplaats te gaan. De stembiljetten kosten 50 frank waarvan 10 fr. voor de kandidaat. Juryvoorzitter is Paul Verstraete. De muzikale omlijsting is voor de eerste maal in handen van organist Francky Vandenbulcke uit Beveren-Leie en zorgt ook voor de begeleiding van het life gezongen zelfgemaakte carnavallied van de kandidaten.

Prinsenpaar Derde Leeftijd : Jeannette Decroubele (vr. Cottyn Werner) en Jules Catteeuw Klijtstraat 28 . Fille en Narden gaan turnen.

Boemel in 9 cafés . Een busje voert de boemelaars rond, alsook de orde wegens het koude weer.

Boemelprijs voor de Sporthal met ‘Tien om te zien’.
De Klokke                  Naar Tarrenz
Oud Gemeentehuis     Grote Veranderingen
De Bond                    We zijn er terug bij
Kroontje                    Père Camembert
Katje                         Paris bij Night
Merlijn                       De Biertonnen
Stadium                     Dowtown Chicago
Gouden Bank             New Generation

Beste boemelaar Dokter Spiraal Gilbert Lecluyse.

Op zaterdag 9 februari organiseren Volley en Basket een “Time-Out TD’ i.p.v. het klassieke carnavalbal welke de laatste uitgaven steeds aan belangstelling moest inboeten. In zaal De Bond zal DJ Studio Guy Rebrie uit Wevelgem vanaf 20 uur muziek draaien. De jeugdbewegingen uit Gullegem krijgen elk 10 gratis toegangskaarten en de jeugdbewegingen uit omliggende gemeenten elk 5 kaarten! De toegangsprijs is 100 frank en 80 fr. in voorverkoop.

Stoet met 51 groepen ingeschreven. 's Nachts heeft het gesneeuwd en de prangende vraag is : Zal de stoet doorgaan ? Er is een crisisvergadering belegt door de orde in De Klokke en er wordt beslist de stoet toch te laten doorgaan. 's Namiddags komt zelfs de zon te voorschijn, maar er ligt toch nog sneeuw, zodat er niet alleen sinaasappels van de Gilles van Blaton, maar ook nog met sneeuwballen geworpen werd. Ook muziekkorpsen laten verstek gaan wegens het vriesweer. Na de stoet in de vooravond begint het dan opnieuw te sneeuwen. De carnavalsprijs gaat voor de derde opeenvolgende keer naar Vermeulen & co.

Uitslag stoet 1991:

WAGENS
1: Tien kleine visjes - De toffe bende (met Jozef Noppe)
2: Silco-wagen - Code ( Cokelaere-Depuydt Fabian)
3: Na de flop nog niet aan de dop - KWB
4: Dokters op stage - Rode Kruis
5: Waar naar toe – Barbaraschutters

MOBIELE GROEPEN
1: Dowtown Chicago – Stadium
2: In memorium - Familie Desmedt
3: Gasthuis - Familie Desmedt
4: Dehaene zegt: het loopt op wieltjes, maar hoe??? - Jong Gullegem
5: Frigo-boxtoeristen - Katrienwielfeesten
6: Achter een paar glazen ... niet blazen – Bavis

GROEPEN
1: Kaas met gaatjes - Chiro
2: Jommeke in de Far West - K.S.A.
3: De Bie rijdt ... niet - Kerselarenlaan
4: Reus uit Sente - Volksdansgroep Scharminkel

INDIVIDUELEN
1: Oostblok-kar  - Pijplapperkes
2: “Serge De Bie“ - Vrienden van de Post (Serge Dervaux)
3: Sporen voor een appel en een ei - De smoeters (Familie Gheysen)
4: De Harlekijnen -
5: Prins en Prinsesje - Sun & Daughter
6: De lustige bommenwerpers -
7: Het Showmannetje  - Dylan Huyghebaert

CARNAVALSPRIJS :
Crazy Circus - Vermeulen & Co

Carnavalsrevue zondag 17 februari om 17 uur in zaal De Bond met een onvervalst turnwedstrijd.

Op zaterdag 15 juni om 19u30 brengt de orde een denderende Revue in De Bond. Deze opvoering gaat door als steun voor het project van Calcutta. Tijdens deze avond worden ook enkele successen van vroegere jaren opgevist.Terug naar boven

1990 - 1991 - 1992

Een ander jaartal kiezen