Historiek

1994 - 1995 - 1996

Willy Heernaert wordt als nieuwe voorzitter gekozen en Gilbert Pattyn als onder-voorzitter. Dominique Vandenberghe is de nieuwe secretaris. Nog gedurende de werkperiode veranderd de titel van onder-voorzitter naar Mario Vanneste !

Kindercarnaval op zaterdag 18 februari maakt een reis rond de wereld. Thierry, Greet en Lieve leiden deze namiddag en met de trein worden 6 landen aangedaan.

Kinderprinsenpaar worden de Gert-Jan en Sarah Mathijs, zoon en dochter van Robin en Heidi Seys.

Voor de Prinsverkiezing zijn 5 kandidaten:
Christophe De Caesteker alias Eddie Wally die het haalt met 862 punten (en 217 stemmen )
Jean-Louis Gerard als de Goochelaar 835 en 75 stemmen
Hans Vandenbulcke de postbode 747 met 41 stemmen
Danny Dewispelaere als Willem Vermandere 729 en 87 stemmen
Rik Seynaeve de taxichauffeur van verleden jaar die zich inschrijft als Rik de 0,5 pro mille flic stuurt zijn kat.

Prinsenpaar Senioren : Clara Vanhalst (w. Pottie Maurits) Kerkstraat 9 en Jacques Belpaire Processieweg 35

Er is een tombola gehouden met de prijzen van de vijfde kandidaat. Eén lotje kost 5 fr. en 5 voor 20 fr. de verkoop kent een succes en door de trekking krijgen we kandidaten op het podium voor de verkiezing !

Fille en Narden krijgen bezoek van Eddie Wally.

Boemel :
Er zijn 4 bekers voorzien, een nieuwe wisseltrofee voor het beste boemelcafé. Een trofee voor het interieur, exterieur en een beker voor de mooist verklede café-boemelgroep. De beste boemelaar ontvangt ook een beker en nieuw is de stempelkaart waarmee de boemelaars kunnen bewijzen dat ze alle boemelcafés bezocht hebben (een idee van Prins José) en in aanmerking komen voor de verloting van een prachtige prijs ( een draagbare radio, waarde 6000 fr.) tijdens de Carnavalsfuif de zaterdag.

13 cafés schrijven zich in voor de boemel :

Boemelaar: Johan Lemailleu als de Fakir

Winnaar stempelkaarten wordt Vincent Loosveldt.

De Carnavalsfuif wordt voor de eerste maal door de orde zelf georganiseerd. De Volley- en Basketbalverenigingen zien geen brood meer in het carnavalsbal, gezien er praktisch geen aanwezigen - zelfs uiten eigen kring - meer zijn. Na enkele pogingen om de organisatie in handen te geven van de jeugdbewegingen zelf, maar uit bepaalde kringen niet aanvaard, besluiten Prins Mario I en Prins Marnix I (ook gekend als M&M van de boemel) er alles op te wagen en worden de promotoren van deze fuif. De fuif zal speciaal naar de jeugd gericht zijn, en Deejay Mario die reeds enige ervaring heeft op jeugdfuiven zal de muziek verzorgen. Hij maakt zelfs speciale betalingsvoorwaarden, verbonden aan het entreegeld en kan gezien het grote succes zijn gage volledig opstrijken. Om niet alleen op de jeugd te gokken, worden tevens de boemeluitslagen bekend gemaakt tijdens deze fuif. Voor de prijs verbonden aan de stempelkaart moet de winnaar aanwezig zijn in de zaal ! De ordeleden en eega's zorgen voor de drank en bestellingen, waar vooraf weinig was afgesproken is er de talrijke opkomst veel werk.


Uitslag STOET 1995


Individuelen:
1. De Koning in Gullegem - Café De Middenstand
2. Gaillot-condoom - Andy Seynaeve + Dervaux + Willems
3. Vernieuwing - Willy Ghillemyn
4. ??? - Jan Delannoy Moorsele

Groepen:
1. Voor de groentewinkel - Chiro
2. Sneeuwmannetjes - De Pijplapperkes
3. Het gevaar van Octopus - Pro Mille
4. Black & White - Jong Gullegem
5. Stress ! Doe er iets aan ... - Top Form Dans Center

Mobiele groepen:
1. We gaan mee, we gaan tegen - K.S.A.
2. Concerto voor tante Gusta - Diederik Hanssens + De Post
3. Te huur - Familie Desmet
4. Kerkelijke uitverkoop - Kwadries
5. Bad - Mobil - Familie Desmet

Wagens:
1. Villa - Acrobate - KWB
2. Baby - lon - café De Kruisstraat
3. Bonanza - café Ponderosa

Carnavalsprijs :
GAIA-protest - Reserven SK Gullegem
De Prins en zijn gezelschap nemen na de stoet plaats op de tribune. De ontvangst na de stoet gaat door in de receptiezaal van het gemeentehuis.

Op zaterdag 4 maart om 20 uur gaat als opsluit van het carnavalsgebeuren de Gullegemse Revue door. De zaal was niet vrij voor de zondag ! De opkomst is niet overdreven beter de zaterdag aangezien er meerdere activiteiten waren op de gemeente deze avond, o.a. Kiekefret.Terug naar boven

1994 - 1995 - 1996

Een ander jaartal kiezen