Historiek

1996 - 1997 - 1998

Om de nieuwe Carnavalsperiode aan te kondigen, gaat er op vrijdag 19 november 1996 in de Sporthal een Karaokeavond door, verzorgd door Franky en Dj Mario Vanneste . Door de trainingen de vrijdagavond is er wel een grote schare jeugd aanwezig, ook enkele sympathisanten komen een kijkje nemen. De toegang is gratis, maar van 21 tot 01 uur tijdens de Karaoke is zijn de prijzen van de consumpties verhoogd met 10 frank. Een verrassingsact is er ook voorzien, want om 10u30 is er een optreden van Angèle en Soupapke, gekend van WTV, die een eerste cd-single hebben opgenomen, nl. ' Ge zit allemale zot' .

Zaterdag 23 november 1996 nemen Frans, Hans en Robrecht deel aan de 7° Avond van de Pers, in het Cultureel Centrum te Wevelgem. Er zijn 14 deelnemende ploegen en ondanks een schare supporters kunnen ze niet in de finale met 4 ploegen geraken.

De persconferentie gaat door in de bovenzaal van het O.C. (de oude Bond). De pers is goed vertegenwoordigd, voor het Laatste Nieuws is er een nieuwe reporter i.p.v. Jacques Meersman. De drie kandidaten zijn aanwezig en Rosa en Modest komen aangereden in een Amerikaanse slee. Na de persconferentie verzeilen we nog in Las Palmas.

Kindercarnaval op zaterdag 1 februari in het teken van de stripfiguren. Thierry zorgt voor de algemene leiding en de presentatie gebeurd door Greet Cattebeke, Caroline Haemers de nieuwe prins Patrick en Franky Ballois kandidaat van verleden jaar.

Kinderprinsenpaar worden Micky en Mini Mouse, Kasper Coopman z.v. Bart en Hilde Biesbrouck en Anthea Porte d.v. Rino en Petra Coopman, kleinkinderen van André Coopman en Gislinde Schöbe uit de Dwarsweg.

Prinsverkiezing met 3 kandidaten:
Kristof Gurdebeke, Meiweg 5, wint als Koekoek Kurkel met 946 punten (367 stemmen) voor Rosa en Modest Paul Stroobandt (tweede deelname) 901 punten (174 stemmen) Winnaar van de proeven. Spiessens Franky De Jode krijgt 69 stemmen en 672 punten.

Na de verkiezing is er een optreden van Johny Turbo.

De seniorenshow op woensdag 5 febr. zorgt voor het prinsenpaar Palmer Dekyvere (Hondschotestraat 186) en Jeannette Decroubele (vr.Cottyn Werner) Plaatsweg 18 (ook reeds prinses in 1991).

Fille (Dominique) en Rosa (Lieve) winnen de Lotto, Narden (Patrick) en Kris (Ann Seynaeve) zullen hen helpen bij het opstarten van een Japans hotel. Willy doet de presentatie.

Boemel in 9 cafés:

Boemelaar: Dieter Debrouwer als dragqueen.

Gezien het succes van de stempelkaarten zijn drie prijzen voorzien. 100 volle stempelkaarten worden ingeleverd, op 600 uitgedeeld. De eerste prijs gaat naar Seys José. Tweede prijs : Deloof Daniël. Derde prijs: Deraeve Ingrid.

De Instuif kent terug een groot succes. DJ Fre (Fredrick Hugelier) draait muziek tot 3u15.


Uitslag stoet 1997 :


Individuelen:
1. De IJskoninginnen - Zo maar (Isabelle Dervaux- Valerie Verschelde)
2. Rolling clowns - onbekend
3. De 2 gounous - Verscheure en vriend
4. Spiessens - Frank De Jode
5. Dragqueens - Vrienden van de Klokke

Groepen:
1. Koekoek zegt de kip - K.S.A.
2. Plaats- en pstraatnaam wijzigingen - Jong Gullegem
3. Recyclage - Chiro
4. De losbollige clowns - De jeugd
5. De Simpsons - Pro Mille

Mobiele groepen:
1. Alée Vevoa nog 25 roverkes - De Pijplapperkes
2. Les Gilles d'Anderlecht - Familie Desmedt
3. onbekend - Sporthal
4. Waar Gebeurd - BBC Gullegem
5. Kandidaat 13 - Rosa & Modest
6. Actie - Kinderkankerfonds
7. Cowboy gegijzeld - Gullegem

Wagens:
1. De Familie Von Trap - Vermeulen & Co
2. Nieuw lokaal - Kon. Fanfare " Kunst Veredelt "
3. Schalkse ruiters - KWB
4. A Gigolo - De Gouden Bank
5. De slopers - Pic-Cars

Carnavalsprijs :
Ons Vaderlands potje - 't Belgiekske

De Prins en zijn gezelschap werpen na de stoet reeds snoep uit terwijl de groep Mimosa uit Houdeng nog altijd show aan het geven is.

De happening met bekendmaking uitslag stoet kent vanaf 20 uur een grote belangstelling.

De Revue gaat voor de eerste maal twee keer door, op zaterdag 15 om 20 uur en zondag 16 feb. om 17 uur telkens in het O.C. Bankstraat. De opkomst is groter.

De eerste vergadering na het carnaval gaat door in café De Middenstand. ( Gouden Bank was bezet)

Prins Kristof II en Jean-Claude Compernolle als nieuw ordelid worden er ook verwelkomd.

Terug naar boven

1996 - 1997 - 1998

Een ander jaartal kiezen