Historiek

1997 - 1998 - 1999

In de kindercarnaval zaterdag 14 februari is het thema 'Droomshow' in een presentatie van Thierry, Lieve, Greta en Caroline. Kinderprinsenpaar zijn de Bietjes: Ewout Wylin (4 j.) zoon van Stefaan en Corry Vaniseghem, Vierschaarstraat 9 en Ibrich Quidousse (4 j.) dochter van Pieter en Els Otté, Kerkstraat 28. In de stoet kan Ibrich niet mee maar zorgt voor een plaatsvervangster.

Prinsverkiezing: Er zijn drie kandidaten, Wim Baert doet mee als zuster Vaseline en eindigt derde met 683 punten en 61 stemmen. Paul Stroobandt is aan zijn derde deelname toe als Boma Worst . Tijdens de 3 eerste reeksen staat hij aan de leiding, maar met een zwakkere vierde reeks wordt hij uiteindelijk tweede met 855 punten en 234 stemmen. Na een spannende strijd wordt Andy Seys als Turre de Snufbout nieuwe prins met 928 punten en 241 stemmen.

Willy Heernaert doet de presentatie van de verkiezing. Jean-Pierre Vlaemynck is voorzitter van de jury, waar ook Geert Vanhoucke en Suzy Vemeulen alias de veearts en zijn vrouw uit West-Side van WTV in zetelen. Na de proeven is er opnieuw een optreden van Johny Turbo.

Seniorenshow gaat door in de Jongensschool waar geen tafels voorzien zijn Een 250 ingeschrevenen kunnen dat ook juist plaats nemen in de zaal. Koffie kan afgehaald worden achteraan en de sandwiches worden meegegeven bij het verlaten van de zaal . Willy doet de presentatie en is tevens de nieuwe tekstschrijver voor Fille en Narden die zonder werk zijn gevallen. Prinsenpaar Sylvère Crabbe (De Wandeling 32) en Agnes Nachtergaele (De Wandeling 7).

Boemel in 9 cafés:

Café Olympia aanvankelijk ingeschreven doet uiteindelijk toch niet mee aan de boemel.
Boemelaar: Sonja Decroubele als de vrouw van 't Veegeetje.

Stempelkaarten:
De FUIF gaat door in de Sporthal, plastiek en tapijten alsook vele nadars moeten vloer en muren beschermen tegen vuil en schade. De Cotton Sound zorgt voor de geluidsinstallatie en DJ Prico draait de muziek. Er zijn een 400-tal aanwezigen.

Stoet.
De ganse voormiddag is het licht aan het regenen maar na de middag klaart het op en krijgen we een zonnige, winderige en niet te koude namiddag. De publieke belangstelling is over gans het parkoers groot. De presentatie van de stoet gebeurd door Prins Lieven I. Ter gelegenheid van de 25ste stoet is de prijzenpot verhoogd tot 200.000 frank. Een wagen uit Waregem met voorstelling van de vlasbewerking is present. Cirque de Watrelos uit Frankrijk is ook van de partij.


Uitslag stoet 1998 :


Individuelen:
1. Telkenjare erbij - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
2. Ren en Stempy - onbekend
3. Menselijk monster - onbekend
4. Vogelverschrikkers - onbekend

Groepen:
1. Allemaal beestjes - Chiro
2. 101 Dalmatiërs - De Pijplapperkes
3. Jong Gullegem in vuur en vlam - Jong Gullegem
4. Zigeuners - De Ware Vrienden
5. Schalkse ruiters - Kon Harmonie Sint Cecilia
6. Toebak "King Size" - BBC Gullegem

Mobiele groepen:
1. Robin Hood - K.S.A.
2. Flower Power - cafetaria Sporthal
3. DOEL " Anno 2000" - Familie Desmedt
4. 100 jaar brandweer - Brandweer Gullegem
5. H.T.D. en D - De Bende
6. D.D.P KO Cars - café 't Pleintje
7. Old Timers - Vanackere Heule

Wagens:
1. Rijstpap met gouden lepeltjes - 't Belgiekske
2. Bill Klunten - Andy Seynaeve en vrienden
3. Spice Girls "Live in concert" - Vermeulen & Co
4. Duizend en zovele - KWB
5. VIP's in de hemel - De collega's Hanssens
6. Zuster Vaseline - De Lekkerbek

Carnavalsprijs :
Kabilanisme - Schuttersgilde Sint Barbara
 

Na de stoet geeft de Daiselse Drumband nog een show-optreden aan het podium.
Daarna gooien de Prinsen snoep te grabbel.

De happening met bekendmaking van de uitslag stoet gaat door in de zaal van de Sporthal met DJ VANNI.
De opkomst voor de Revue op zondag 1 maart in de Jongensschool is gematigd. Een 150-tal aanwezigen gaan toch blij en tevreden terug naar huis.

Terug naar boven

1997 - 1998 - 1999

Een ander jaartal kiezen