Historiek

1999
2000
2001

 

Het Ontmoetingscentrum 'de Cerf' in de vroegere gebouwen van 'de Bond' is eindelijk beschikbaar. Voor de Seniorenshow en Revue zijn we terug op onze vertrouwde plaats. Kindercarnaval en Prinsverkiezing zullen er na lang beraad op een vergadering toch doorgaan. Men vreesde dat voor de verkiezing de zaal te klein zou zijn en ook eventuele schade aan de pas ingerichte accommodaties risicovol en duur kon zijn. Daarom wordt voor de verkiezing de cafetaria beneden erbij gehuurd om de eventuele massa op te vangen! Gezien de huurprijs en borg beiden 20.000 bef bedragen of de winst op de consumpties slechts 30 % voor de organisatoren is worden fuif en happening in het nieuw gedeelte van de sporthal gehouden waar. Gezien er nog geen sportvloer ligt vergemakkelijkt dit het klaarzetten van de zaal.

ZATERDAG 26 februari om 14 uur in het Ontmoetingscentrum 'de Cerf' gingen Carine Six, Caroline Haemers en Greta Cattebeke 'Op zoek naar de schat'. Lieve Seynaeve en Nico Six werkten mee achter de schermen. Er zijn een 200-tal kinderen aanwezig. Ibrich Quidousse (6 j.) dochter van Pieter en Els Otté, Kerkstraat 28, (won reeds in 1998) en Elisah Vandewalle (4 j.) dochter van Freddy en Bourgois Caroline, Klijtstraat 3, twee meisjes met Miny-Mousse kleedjes worden verkozen als kinderprinsenpaar.
Zaterdag 26 februari : PRINSVERKIEZING. Om 20 uur in O.C. de Cerf.

Bij gebrek aan kandidaten zijn we overgeschakeld naar een GROEPSVERKIEZING waarbij 3 personen - waarvan tenminste één van het mannelijk geslacht - uit een vereniging of club, gezamenlijk op het podium komen om zo de overwinning in de wacht te slepen. Een door hen vooraf aangeduide man wordt de nieuwe Prins Carnaval .

Drie groepen ( allen mannen ! ) zijn ingeschreven voor deze verkiezing:

De 'Vriendengroep' bestaande uit Hostyn Marnik met Baert Wim en eerst Leroux Tom (in brochure) daarna Dedeurwaarder Geert (tijdens persconferentie) en uiteindelijk Lieven Baert (broer van Wim) halen 432 punten en hebben 17 stemmen.

Als zaalproef moeten de kroonkurken die bij de verkoop van bierbonnen gegeven werden vastgemaakt worden op een koord en werden achteraf gewogen. KSA 2,150 kg, Schutters 2,800 kg en Vriendengroep 0,620 kg.
Door de jury werd de proef waarbij pingpongballetjes door een buis dien geblaasd te worden geannuleerd omdat de moeilijkheidsgraad voor de drie ploegen niet gelijk was. De Vriendengroep had door de trekken op de buis de zak om de balletjes op te vangen voor de buis laten hangen waardoor de balletjes bleven steken. De kandidaten en ordeleden waren verrast van deze beslissing omdat er nergens opmerkingen waren van de ploegen. Ludo Willems werd zo kwaad dat hij de zaal verlaten heeft. Voor de laatste proef waar de drie kandidaten deel moesten aan nemen werd met akkoord van de 2 andere ploegen een supporter (Jonathan Clarysse) gevraagd voor de Schutters wat door de jury die ook niet op de hoogte was gebracht ook eerst afgekeurd werd maar na samenspraak liet begaan.
Presentatie : Willy Heernaert. De jury bestaat nog uit 5 leden wegens plaatsgebrek in 'de Cerf '. Voorzitter Verstraete Pol, Mej. Vandermeersch Ann, Mr. Holvoet Etienne, Danny Dujardin (Keizer van Menen) en Jean-Marie Ryckoort. Na de proeven die uitlopen tot bijna 1 uur is er een optreden van accordeonist Marino Punk uit Menen.

Seniorenshow: Er zijn een 220 inschrijvingen en in de zaal worden 270 stoelen geplaatst die bijna allemaal bezet geraken. Ook de sandwiches waarbij voor 300 personen voorzien werden zijn vlug uitgedeeld en medewerkers aan de show die achteraf gewoonlijk ook een sandwich verorberen moeten op) hun kin kloppen!
Firmin Debuseré van Sint-Eloois-Winkel is de moppentapper van dienst en doet tevens de presentatie. Er is een optreden van K3 - Carine Six, Lieve Seynaeve en Heidy Seys, Schatteman & Couvreur - met Jean-Pierre Picquart en Lieve Seynaeve. Alsook Dominique, Willy, Jean-Claude. De sketches van Fille en Narden zijn opnieuw geschreven door Jean-Claude Compernolle en houden verband met de priester-dichter Guido Gezelle.

Seniorenpaar: Fernand Steenhuyse ,Wallekouter 14 en Jeanette Decroubele (Mv. Cottyn Werner) Plaatsweg 18 die voor de derde maal prinses werd (1991 - 1997 ).

Op vrijdagnamiddag 3 maart kunnen de verklede kinderen van de 'Meisjesschool' niet op straat komen wegens de regenbuien. De kinderen van eerste tot derde leerjaar komen even tijdens een droge periode naar buiten en gaan tot aan het rustoord waar ze enthousiast bewonderd worden door de bewoners. Achteraf is er een Cécémel en koek van 'Kinder' voor allen. De leerkrachten zijn tevens prachtig verkleed en de nieuwe directeur die voor het eerst carnaval in Gullegem meemaakt is erg tevreden over het initiatief van de Orde! De Rijksbasisschool gaf voor de derde maal op rij forfait en zullen in het vervolg niet meer aangeschreven worden, temeer daar blijkt dat de school in de toekomst niet meer zouden blijven bestaan in Gullegem.


Boemel : Er is geen vervoer voorzien noch voor de Orde, noch voor de boemelaars gezien het risico bij ongevallen. Gelukkig is het niet koud en droog op een korte fikse bui na.
Cafés:

Boemelgroep : De Schotten met Frédéric Leireman & Babette Defossez (Kerkstraat), Lieven Vanfleteren en Ilse Schiff (Lendelede) + 2 bevriende koppels uit Brussel.
Beste boemelaar : Lena Douchy als ' Baby '
Boemelkaarten: 1. Cardinael Sabine, Allée G. Pompidou 3/31 Halluin (Frankrijk) - 2. Defossez Babette, Kerkstraat 12/6 - 3. Moenens Matieu, Akkerwindestraat 9 Bissegem - 4. Dewispelaere Lieven, H. Verriestlaan 99/1
Carnavalzuipkaart : Maarten Cuvelier Lage Kouter 40 Gullegem

Fuif met DJ's The Huskey's. Klank en geluidsinstallatie van The Cotton Sound. Er is een optreden van een danseres met speciale zwoele dansact ! Er werden 345 kaarten verkocht.

Uitslag stoet 2000 :

    Individuelen:
    1. De meeneemchinees - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
    2. Den politiek - Willy Ghillemyn
    3. 't Velootje - Paul Stroobandt

    Groepen:
    1. Het tinnen soldaatje - De Pijplapperkes
    2. Voeger ' Vele ' nu ' Lettre ' - B.G.J.G.
    3. Het laatste avondmaal - De Bende
    4. Just be smoke free - Anti-Stink-Stokkers St.Paulus Moorsele
    5. Dragster - Constructies Espeel Rumbeke
    6. Kinderopvang 'Boerken Aas' - Famillie Sabbe
    7. Black & White - Kon. Fanfare 'Kunst Veredelt'

    Mobiele groepen:
    1. Los Piratos - K.S.A.
    2. Raar maar waar de Sporthalle stript - cafetaria Sporthal
    3. 40 Jaar basket in Gullegem - BBC Gullegem
    4. TV6 : houdt van Mathilde - De collega's Hanssens
    5. Voetbalfusie SK Gullegem-SV Wevelgem - Lieven Bouckaert - Bouchard & Co
    6. Millenniumgekte - Famillie Sabbe
    7. De geitjes - De gekke bolides

    Wagens:
    1. De ridders van de ronde tafel - Chiro
    2. Los Piratos - +13 Werking
    3. Verskiet nie - 't Belgiekske
    4. Porky's - St.Barbara schutters
    5. Bei Haider in den bergen - Andy Seynaeve en vrienden

    Carnavalsprijs :
    Ode aan . . . de draaiende vlasser - KWB

Alle uitslagen van boemel en stoet worden bekend gemaakt tijdens de happening in de Sporthal. Er is een disccussie over de prijs van het beste boemelinterieur wat volgens sommige naar de Pro Mille moest gaan i.p.v. Sporthalle. De uitslag van 4 vreemde juryleden van buiten Gullegem had één punt verschil.

Revue: Voor de revue zijn er 98 kaarten in voorverkoop en 8 aan de deur verkocht.

Twee studenten van het PIH te Kortrijk: Ben Vanpoucke uit Gullegem en Xavier Decock uit Moorsele maken een website over de Orde van de Vlaskapelle.


       
1999
2000
2001
         
Een ander jaartal kiezen