Historiek

2000
2001
2002

 

De persconferentie vindt plaats op zondagvoormiddag 28 januari in de Gouden Bank. Er is een grote belangstelling van persmensen en fotografen waar de laatste jaren steeds minder opkomst was de donderavond.

Het thema van het kindercarnaval is ‘Het Circus’. Carine Six, Caroline Haemers, Greta Cattebeke, Lieve Seynaeve, Nico Six en zijn echtgenote Evelyne verzorgen de presentatie. De geluidsversterking van de Cerf wordt tevens gebruikt voor deze dag.

Het kinderprinsenpaar wordt de heksjes Alycia Macco dochter Aldo en Anneke Vancraeyveldt Rozenstraat 114 Moorsele en Lynn Decroix dochter van Kurt en Nancy Eeckhout Plaatsweg 63.

Op de prinsverkiezing wint Pieter Casier alias ‘Ronny P. King’ met 730 punten en 379 stem­men voor Fréderic De Jonghe als CIF’ke (Carlsberg In Fles) met 671 punten en 194 stemmen. Jonathan Clarysse als Joe aus Tirol heeft 505 punten en krijgt 117 stemmen. en Jonathan Clarysse. Er is tijdens de verkiezing een optreden van Lucy Loes uit Oostende met haar succesnummer ‘Gie zie m’n zeekapitein’.

Jury: voorzitter Seynaeve Sabine, Vandermeersch Ann, Holvoet Etienne, Demeyere Eddy (Menen) en Jean-Marie Rijckoort.

De voorzitter heeft bij de aanschaf van de nieuwe smoking voor prins Pieter ook een aantal nieuwe strikken gekocht zodat de ordeleden nu allemaal met een gelijke strik rondlopen.

Als seniorenprinsenpaar wordt Werner Seynaeve Pijplap 1  en Simona Vandekerckhove (wed. Seynaeve Leo) Bilgenboom 6 verkozen. Voor de seniorenshow wordt een tekst opgediept van Fille en Narden uit 1992. Prins Urbain en prins Robrecht helpen de sketches voorbereiden.

De carnavalsoptocht van de kinderen verloopt onder een stralend zonnetje en heel wat ouders supporteren voor hun verklede kinderen.

Aan de vrijdagse boemel nemen acht cafés deel. Er wordt terug een busje voorzien met een viertal stop­plaatsen. Slechts op het Dorpsplein wordt gestopt voor al de cafés rond de plaats en verder Gouden Bank, Pro Mille en ’t Kaffee.

Ieder café duidt een jurylid aan. Samen met enkele ordeleden geven zij punten voor de beste boemelaar en boemelcafé.
De zondagavond om 19 uur is er verzameling met deze mensen om de uitslag op te maken.

De sporthal met ‘Nie te doen, de sporthalle wordt ‘t saloon’ haalt weer eens de boemeltrofee binnen.

De Sporthal - ‘Nie te doen’ De Sporthalle wordt ’t Saloon (Boemelcafé)
De Gouden Bank - L&H
De Klokke - De Kalender draait zot
De Middenstand - De Eskimo’s
Den Osse - Halloween
Pro Mille - In Memoriam
’t Katje - Dancing Zillion
’t Kaffee - Mexico (had op het laatst beslist om deel te nemen !)

Beste boemelaar wordt Kurt Vanwuymelbeke (Heule) als oma.
Beste boemelgroep wordt Oraproximobielen met o.a. Roel Herman, Roger Huysentruyt en familie.
Boemelkaarten: Devos Marcel Torrestraat  90, Iserbyt Wouter Europalaan 86, Huysentruyt Griet Hoog Einde 56 Lendelede
Zuipkaart: Frederik Gryspeerdt.

Onder ruime belangstelling vindt op zaterdag de fuif plaats die voor een grote omzet zorgt. Muziek wordt gebracht door d.j. Prico en de Cotton Sound zorgt voor de geluidsinstallatie. De ‘Breezers’ verkopen goed!

De feestelijke stoet op zondag krijgt een lichte sneeuwbui over zich. Tussen 13 en 14 uur is het droog maar koud. Omstreeks 14u30 begint een zeer lichte sneeuwval maar dooit op de grond, naarmate de uren strijken verhevigd de sneeuwval maar nog niet zo erg om de mensen naar binnen te jagen.
De groep +13 Werking bezorgt de toeschouwers van op hun wagen ‘Peuterweelde’ een massale regen van confetti waarvoor ze de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. Bij de mobiele groepen wint cafetaria sporthal met ‘Niet te doen, de sporthalle wordt het saloon’ hun thema van de boemelavond. De chiro haalt het bij de groepen als ‘Aste­rix en Obelix’ en keizer Jean-Pierre en prins Johny stellen de nieuwe ‘Federale Politie’ voor en winnen bij de individuelen. De carnavalsprijs gaat nogmaals naar ‘t Belgiekske, die met ‘Memorandum’ de Menenpoort van Ieper vervolledigen met de namen van de aandeelhouders van L&H.

 Uitslag stoet 2001:
   Individuelen:
   1.   Federale politie - Piccars (Keizer J-Pierre en Prins Johny)
   2. The Zillion - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
   3. De veedrijver - Andy Seynaeve en Ludo Willems
   4. Anders gaan leven - Paul Stroobandt

   Groepen:
   1. Asterix en Obelix - Chiro
   2. Lollitas en sombreros - De Pijplapperkes
   3. Cannabis - Familie Desmedt
   4.Criminaliteit aangepakt te Gullegem - Cordier & co (fam. Wilfried Gheysen)
   5. Dragster - Constructies Espeel Rumbeke
   6. Gullegem Slangen Vrij - Judoclub Gullegem

   Mobiele groepen:
   1. Niet te doen, De Sporthalle is ‘t Saloon ! - Cafetaria Sporthal
   2. Het Laatste oordeel - +30
   3. This is America - BBC Gullegem
   4. Halloween - Familie Sabbe
   5. Oma’s aan den top - De collega’s Hanssens
   6. Old timers - Vanackere Heule
   7. De geitjes - De gekke bolides

   Wagens:
   1. Peuterweelde - +13 Werking
   2. Het schaap van de rekening - KWB
   3. Vrouwen vragen waarom ? Paters weten waarom !- Droge Levers
   4. Het Big Brother Huis - Familie Deschodt    
   5. Kabilla is niet meer - ’t Kaffee

Carnavalsprijs:
    Memorandum - ’t Belgiekske

Zondag 3 maart wordt de revue opgevoerd met een prachtoptreden van keizer Jean-Pierre als Ivan Rebrov en Kalinka. Tevens komt CIF’ke (kandidaat Fréderick De Jonghe) zijn show­nummer van de verkiezing opvoeren.

Door de pers wordt een tentoonstelling over dertig jaar prins carnaval aan­gekondigd, die zal plaatsvinden op 1 april in de Gouden Bank. In de bovenzaal staan de foto’s van de dertig prinsen met hun naam, jaartal en de figuur die ze hebben uitgebeeld bij de verkiezing maar natuurlijk ook een vis! Er komen slechts enkele - verraste - geïnteresseerden op af. Maar menig café­bezoeker zit toch met twijfels. Ondertussen komen er bij mensen wel reacties op de vraag of die nog over gegevens beschikken om de historiek verder af te werken.

    Zaterdag 21 april overlijdt in Gent na een pijnlijke ziekte, Eric D’Hallewin (Menen 27-8-1943) wonende Avelgemstraat 15 te Helkijn. Eric was in de beginjaren schatbewaarder in de orde.


       
2000
2001
2002
         
Een ander jaartal kiezen