Historiek

2004
2005
2006

 

Zaterdag 29 januari

KINDERCARNAVAL: De verklede kinderen zijn weer talrijk aanwezig. Clown Rocky weet hen allen te boeien en velen mogen ook op het podium om mee te spelen. Zelfs papa’s en mama’s kunnen ook eens hun talenten laten zien.

Kinderprinsenpaar: De Egyptische Farao’s: Ulrike Vandermersch dochter van Pascale en Anelore Pereboomhof 72 en Tjörven Deschamps zoon van Ignace en Cindy Seys Dorpsplein 2.

PRINSVERKIEZING: Cottyn Christ als Frans Brauer (De Middenstand – ‘t Belgiekskse) wint in de proeven met 603 punten, 188 stemmen leveren hem 65 punten op. Met een totaal van 668 punten blijft hij op de eerste plaats en wordt Prins carnaval 2005. Tweede in de proeven is  Cloet Jorre als Aerobix Dramix (KSA) 572 punten, 261 stemmen = 90 punten maakt een totaal van 662 punten en een tweede plaats. Toebaert Mario als De Boskabouter (De Klokke) wordt derde: 461 punten, 80 stemmen = 28 punten, een totaal van 489. Tenslotte Desmedt Angelo als Bob De Bouwer (Basket) met 393 punten voor de proeven, 49 stemmen = 17 punten en een totaal van 410 punten. In totaal werden 578 stemmen uitgebracht. Bij de zaalproef moeten de kandidaten verschillende soorten sigarettenverpakkingen verzamelen, de euromunten van de verschillende landen inzamelen en een berichtje met de voornaam van hun kandidaat sturen naar de GSM van vijf gelote prinsen. De spreekproef gaat over de ‘patat’. Tijdens en na de proeven wordt de ambiance verzekerd door Franky’s Keyboardshow !

Woensdag 2 februari

SENIORENSHOW: Willy doet de presentatie en samen met Ann brengen zij de schets van de markt. Nico is de stand-in voor Jean-Pierre in het nummer van André Hazes ‘ Zij gelooft in mij ‘ . Christophe brengt op de fiets een ode aan Museeuw. Pieter komt als vader Abraham naar het kleine café. Abba brengt een oud succesnummer en Nico en Pieter gaan op de klassieke toer met een origineel pianoconcert. De nieuwe prins Christ voert zijn nummer ‘Heb je even voor mij’ . Zijn dochters assisteren met hun dansact, maar daarbij vragen zij nog enkele danseressen uit het publiek! Zodoende krijgen we volk op het podium voor de verkiezing van het Seniorenpaar. ‘Red de meubels’ is de sketch in het tweede deel, opgevoerd door Lieve Seynaeve, Ann Seynaeve, Eveline Vanoosthuyse, Pieter Casier, Nico Six, Luc Deryckere, Rolf Schiff en Serge Derveaux. In een regie van José Depuydt.

Seniorenprinsenpaar: Monique Holvoet Dwarsweg 41 en Daniël Mestdagh, De Knok 31

Vrijdag 4 februari

KINDERCARNAVALSOPTOCHT: Het is droog en niet te koud waardoor talloze aanwezigen op meerdere plaatsen de optocht komen bewonderen.

BOEMELNACHT: De café’s hebben hun uiterste best gedaan en ook de boemelaars zijn massaal op stap. Een boemel om u tegen te zeggen. Een 180 volle boemelkaarten komen in aanmerking voor de prijzen.
Pro Mille als ‘Château del pro’ wordt Boemelcafé
’t Kroontje – ‘Donkere tijden’ wordt tweede
De Middenstand met ‘De poane preute’ komt als derde in de reeks en verder
’t Katje - Shrek
Gouden Bank - Bank XIX
De Klokke - De melkherberg
Cafetaria Sporthalle - Om ter ljèlikst
Het Pleintje - Heksen in wording
‘t Kaffee - ‘Kaffee anno 40-45
Den Osse - André forever

Uitslag Boemelnacht:

Beste boemelaar: Diederik Degrande als Hartenheer

Best verklede boemelgroep: De verpleegsters afdeling Spoed van Nico Roelstraete & Bruno Bekaert

Uitslag trekking (180) volle boemelkaarten: Mathieu Desmet, Bankstraat 29 – Heidi Willems, Wijnbergstraat 71 Wevelgem – Carolien Masschelein, Heulestraat 11 Gullegem

Zaterdag 5 februari

De KIDS-FUIF draait goed en dj. Prico met prinsen Bram, Brecht en Pieter zorgen voor de ambiance. Voor de eerste maal is er een verkiezing van een Kidsprinsenpaar. Drie koppeltjes komen in de finale en door hun danskunsten en steun van hun aanhang worden Laura Vermeulen, De Knok 10 (10-9-1993) en Stijn Neyrinck Hondschotestraat 4 (7-7-1993) het eerste Kidsprinsenpaar. Zij worden getooid met lint en een pet met logo van de orde, en mogen zondag ook deelnemen aan de stoet.

De FUIF met als thema ‘Gullegems Bal Maské’ laat de jongeren uit de bol gaan. Dj. Bitter & Derby met de lichtshow van Fun Systems en de nodige maskers zorgen voor de sfeer. De Magic Moment om middernacht is een gratis vat voor de gemaskerden.

Zondag 6 februari

32ste CARNAVALSSTOET. Het is een zonnige en warme dag, de mensen zijn massaal aanwezig over gans het parcours.

Uitslag 32ste stoet 2005
Individuelen
:
1: Casino Kursaal                  - Heilige drievuldigheid Diederik, Andy & Serge
2: Johan is uit ’t land             - Firmin Depuydt & Lieve Seynaeve
3: De Boerkas                       - Hans Schiff & co
Ene met kaas ene met hesp    – De Paniekzaaiers (Dieter Vanheuverbeke &      Bram Verschuere)
Word wakker                        - Keizergebuur
IJskoud                                - De collega’s

Groepen:
1: Reis rond de wereld           - Chiro
2: De Superfamilie                 - De Pijplapperkes
3: Kinderopvang ‘Net-Werk     - Familie Desmedt
Allez Allez Zimbabwe             - De Vrienden van ‘t Hoge
Zone 30                               - Titty Twister
Eindelijk ook in Gullegem       - Judoclub

Mobiele groepen:
1: Harry Potter en het Mysterie van de KSA    - KSA
2: Kabouters                        - KSA De Grietjes
3: 20 jaar later                     - 30+
City Parade 2005                   -  The Goat
75 jaar Volkstuin                   - De Volkstuin
Old Timers                           - Heule

Wagens:
1: Allice in Wonderland          - ‘t Belgiekske
2: Kabouterland                    - De zeevissers v/d Klokke
3: De Oplossing                    - t’ Kaffee
+ 13 Goes Lalalalalalalalala    - +13 Werking
Froni Parki                            - ’t Pleintje
Oud Egypte                          - De Kakkewieten
Om ter ljèlikst                      - Les Amis Terribles (Cafetaria Sporthal)

Carnavalprijs: De Gullegemse Wellness Kliniek   - Vriendenkring    Brandweergroep Gullegem

Zaterdag 12 februari:

REVUE:

Keizer Jean-Pierre mag de revue openen met het lied van André Hazes. De andere nummers van woensdag worden dan ook opgevoerd. Pieter brengt nu een ode aan zijn ex-en met een zelf geschreven tekst, welke zeker veel bijval kent. Het toneel verloopt ook prima, maar in tegenstelling tot woensdag waar de barometer van de kast viel, valt nu de kader langs één kant van de nagel af... de slappe lach is er opnieuw bij! De opkomst is groter dan verwacht en de aanwezigen zullen zeker het reclamebord zijn voor volgend jaar.


       
2004
2005
2006
         
Een ander jaartal kiezen