Historiek

2010
2011
2012

 

PRINSENBAL

Vrijdag 25 februari vierde onze uittredende Prins Nico II Hellebuck zijn afscheid samen met zijn supporters, vrienden en carnavalisten.
De plaatselijke DJ's Kwak & Bongo zorgden voor de ambiance en de special guest Yves Segers gekend van o.a. Café de zwaan liet de zaal uitbundig meezingen.

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 26 februari Show met clown Rocky met zijn Matrozenshow.
Kinderprinsenpaar: Robin Hood & Hemelbeestje, Yaron Lemaire, Schoonwater 3, zoon van Jurgen en Sabrina Versyck en Sarah Vanackere, Schoonwater 40, dochter van Ignace en Ilse Malliet.

PRINSVERKIEZING

De nieuwe Prins Nicolas de eerste VANDEWALLE als Muhammed Wally (KSA) wint de proeven met 458 punten en ook met 432 stemmen (86 punten), een eindscore van 544 punten.
Tweede werd Arne Caes alias Onnozel Manneke (+13 Werking) behaalt 429 punten in de proeven en 231 stemmen (46 punten) met als totaal 475 en tenslotte Glenn Deswarte als de Beenhouwer (café The Bottle) met 372 punten voor de proeven en 89 stemmen (18 punten) en als totaal 390.
Voor de zaalproef worden fluo hesjes en Bob-sleutelhangers ingezameld, Nicolas heeft er 139, Arne 128 en Glenn 21.
Het Vrij Podium werd gewonnen door Arne voor Nicolas en Glenn. Voor de 40ste prinsverkiezing moeten de kandidaten - naar traditie uit de beginjaren - een lied zingen. Glen behaalt het hier voor Arne en Nicolas.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door organist Franky, en na de proeven is er een optreden van ex-kandidaat Idool 2011 Thierry Segers.

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. Glenn Deswarte brengt zijn vrij podium van de verkiezing "Het Zwin". Lieve en prins Hans kijken diep in de ogen van Wendy en Willy. Bij prins Christ is Liefde een kaartspel. Pieter I en Brecht brengen een potpourri Zeemansliedjes. Lieve en Serge komen uit de Farwest met Jackson een hit van Johnny Cash. Prins Nico I brengt een carnavalesk lied "Pascal wordt nu Chantal" geruggensteund met een gitaarsolo van prins Nico II. Glenn Deswarte komt nog eens met Dos Cervezas. Het prinsenkoor zingt het ordelied. De Vlas-Babes dansen Waka Waka. Dan is er tijd voor pauze en de verkiezing.
Na de pauze is er het toneel “Hotel Jean-Marcel met de prinsen Christ en Dominique en de babes Ann, Eveline en Lieve. Dit alles onder leiding van prins Robrecht.

Seniorenprinsenpaar: Christiane Daels, De Wandeling 2 en André Vanhauwaert, Kwadries 145.

BOEMEL

De Sporthalle   -  
De Gouden Bank   -  
’t Katje   -  
The Bottle   -  
Den Osse   -  
Bockor Café   -  
Kantine FCG   -  
Las Palmas   -  
Bal der vampieren - Boemelcafé
’t Zwin in de bjitten
In de crèche
Cabaret de Paris
Flodder
’t Nieuw klooster
De voetbalkliniek
Studio 54

Beste boemelaar: Meryn Degrande als de cactus.
Best verklede boemelgroep: de KSA - het kegelspel

Winnaars loting boemelkaarten:
eerste prijs : Vincent Verstraete
tweede prijs : Jonas Ooms
derde prijs : Hannelore Carlu

STOET

De 38ste stoet volgt een vernieuwd parcours: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Koningin Fabiolastraat, Schuttershoflaan, Driemasten, De Westakker, Kwadestraat, Plaatsweg, Poststraat en Dorpsplein.
Het is prachtig zonnig weer en er staat een massa volk langs het parcours.

UITSLAG 38ste STOET 2011

Individuelen:
1.
2.
3.
4.
5.
Komen eten
Bastal
Ik keer tevreden terug
Bio motard
Hij heeft ons nog niet gevonden
- De 4 speciallekes
- De Pijplapperkes
- Heilige Tweevuldigheid. Diederik & Serge
- Patrick Lefevre
- BFF
Groepen:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Allemaal beestjes
Snoepfestijn
Avatar
Sneeuwwitje en de basketdwergen
Waka Waka
Stop het rookverbod
Stella Maris 2011
Honderd decibel
Dagomba
- KSA De Grietjes
- Chiro Gullegem
- Scouts Gullegem
- BBC Gullegem
- The Babes
- De Bankgaanders
- De vrienden van t' Hoge
- 40-jarigen
- JVS De Zatlapjes
Mobiele groepen:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Gullegem Koerse
Antarctica
Bevrijding van Gullegem
PR8 Fruit
De blijde intrede
Miss België
Fc De Kampioenen
- 30+
- +13 Werking
- KSA Gullegem
- Parigoos
- PCBP’s
- KSA Bissegem
- Moorsele
Wagens:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Helio Di Rupo en Bart Dezwever Rescue Team
Schlagerfestival
Draaksken
De vuile jeannetten
Zon zee en strand
Ondeugend en spel
- Les Amis Terribles
- De Moaten
- De Lustige Slijters
- The Bottle
- Chiro Kierewiet Kuurne
- Chiro Stiene Heules
Carnavalprijs:
  Wie zoekt die vindt - Brandweer Gullegem

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 13-3. Het prinsenkoor opent de show gevolgd door Jelle Seynaeve met Ik ben een vent van Jimmy B. Jelle zou een kandidaat zijn voor de volgende prinsverkiezing. Glenn Deswarte kandidaat van dit jaar brengt het Varkenslied. Lieve en Serge volgen met Jackson van Johnny Cash en Christ zingt Liefde is een kaartspel van Lisa Delbo. Nico I brengt Pascal wordt Chantal. Dominique danst de sirtaki op "Ich habe mein sonnenbril in Griechenland verloren" van Jacques Vermeire. Glenn komt nog eens met Dos cervezas. Begeleid door hun bodyguard Nico II komen Christophe, Nico I, Hans I en Christ als de groep Get Ready met Diep zo diep. Waka waka dansen de Vlasbabes en Serge en enkele prinsen komen na dit optreden het podium vervoegen voor een verrassing! Daarvoor heeft hij de hulp nodig van Lucy, maar dan blijkt dat hij op deze manier haar ten huwelijk wil vragen waarop Lucy ten volle verrast met een JA antwoordt. Daarna kan Rolf een deugddoende PAUZE aankondigen. Na de onderbreking is er de toneelopvoering ‘Hotel Jean-Marcel”.
De après-revue is een goede afsluiter van carnaval 2011 en het talrijk opgekomen publiek gaat tevreden naar huis.

       
2010
2011
2012