Historiek

2011
2012
2013

 

PRINSENBAL

Vrijdag 10 februari vierde onze uittredende Prins Nicolas I Vandewalle zijn afscheid samen met zijn supporters, vrienden en carnavalisten.
De DJ's The Cotton Sound en Bongo & Marre zorgden voor de carnaval sfeer. Alsook de optredens van zanger Nils Landers (Te quiero mas) en Yves Segers die voor de ambiance zorgden!

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 11 februari Show met Clown Wally.
Kinderprinsenpaar: Prinses & Ridder, Sam Coucke dochter van Mario en Isabel Vanhie, Beekstraat 34 en Lennert Vuylsteke zoon van Kristof en Inneke Staelens, Kon.Fabiolastraat 117.

PRINSVERKIEZING

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins GLENN de eerste DESWARTE als Antoon (café The Bottle) wint de proeven met 438 punten en ook met 345 stemmen (86 punten), een eindscore van 524 punten.
Tweede werd Thomas Vandekerkhove alias The B-team Aka Ba Barakkie (Chiro, Café Den Osse) behaald 396 punten in de proeven en 138 stemmen (35 punten) met als totaal 431 en ten slotte Björn Tubaert als Tuby Turbo (Café Den Osse) met 383 punten voor de proeven en 117 stemmen (29 punten) en als totaal 412.
Voor de zaalproef worden "Marcelleke's" ingezameld, Glenn heeft er 48, Björn 32 en Thomas 14.
Het Vrij Podium werd gewonnen door Glenn (39 punten) voor Björn (38) en Thomas (30). tijdens deze verkiezing kon je genieten van de swingende klanken door “The Cotton Sound”

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. Pieter Cassier met Jesicca openen met een leerrijke bedscène. Nicole Deryckere brengt een Vlaamse schlager. Dominique brengt een liedje. De Babes dansen op de hit van Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego (Assim você me mata). Brecht, Nico I en Hans I dansen. In een eerste toneelstukje zijn Eveline met Christ en Jesica met Dominique twee getrouwde zussen die bezoek krijgen van hun Tante Toos - Ann Seynaeve. Prins Glenn brengt zijn Tiroler nummer en Rolf hangt de was op voor de pauze. Dan gaat de verkiezing door met 3 koppels.
Prins Christ treedt solo op. Kristof I en Dominique zijn twee clochards in het stuk "De Koeienvlaai" met prins Nico II en Cindy als boer en boerin. Serge en Lieve als Danny Fabry & Silvy Melody met "De telefoon huilt mee". Nico I, KSA-er, Pieter II, Cedric, Hans I, Paul en Luc vertellen het sprookje van Sneeuwwitje, en Nico II zit in de klok. 22 Ordeleden brengen het Ordelied op muziek van Vrolijke vrienden. Het slotnummer is het orkest van André Rieux, onder leiding van keizer Jean-Pierre en met zang door Eveline en Lieve.

Tijdens de koffie en de sandwiches is er de trekking van de tombola.
Seniorenprinsenpaar: Nicole Deryckere, Schoonwater 21 en Guillaume Wylin, Zevenkaven 52.

BOEMEL

 • De Splash - De kuifjessmurf (Boemelcafé)
 • Ponderosa - School of rock
 • Gouden Bank - Blauw
 • ’t Katje - Het trilt in ‘t katje
 • De Kantine FCG - Strand zonder zand
 • The Bottle - Jaegerstube
 • Bockor Café - ‘t Kiekekot
 • De Sporthalle - Als de rook (uit de cafetaria) is verdwenen
 • Den Osse - Harry Potter
 • De Splash - De kuifjessmurf
 • De Klokke - The Klokke is back with the partyhero’s

Beste boemelaar: De Gryse Delphine - Lady Gaga.
Best verklede boemelgroep: KSA - Legoblokken.
Winnaars loting boemelkaarten:
eerste prijs : Devrieze Isabelle
tweede prijs : Dominique & Sandrine Ter Elst 24
derde prijs : Menu Eva Kapelstraat 11 Sint-Eloois-Winkel

STOET

De 39ste stoet volgt het parcours van verleden jaar: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Koningin Fabiolastraat, Schuttershoflaan, Driemasten, De Westakker, Kwadestraat, Plaatsweg, Poststraat en Dorpsplein.
Het is open weer met koude wind en er staat veel volk in de zonnige straten!

UITSLAG 39ste STOET 2012

Individuelen:

 1. Telkenjare erbij De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)
 2. Kerst (k)luchtversiering De Pijplapperkes
 3. Depri Prince Fourée
 4. Stijntje, Stijntje wat doe je nu Bart & Co
 5. De zachte kant De speciallekes
 6. Rocking Bastaards School of Rock
 7. The man with the mysterious suit case Prins Dominique
Groepen:

 1. India Chiro Okido Gullegem
 2. High School KSA De Grietjes
 3. Egypte Scouts Gullegem
 4. Viva Espagna The Babes
 5. BBC Gullegem in de Far-west BBC Gullegem
 6. Elio Di Milka 42 Plussers
 7. .............. De vrienden van t' Hoge
 8. Opgepast bisschop Voetbal FC Gullegem
Mobiele groepen:

 1. Kruistocht in spijkerbroek KSA Arbeid Adelt
 2. Mannen weten niet waarom +30
 3. Gullegem onder water +13 Werking
 4. Belganet Dino & Co
 5. LMFAO Sorry for Party Rocking JVS De Zatlapjes
 6. Crisis Kleine Vermote Meer
Wagens:
 1. De Ronde De Zabbereirs
 2. GTM De Moaten
 3. Astrid Bryan Entourage KLJ Moorsele
 4. Studio Parigo's Parigos
 5. Bottle op weg naar de nacht vd schlagers The Bottle
Carnavalprijs:
  Gulleheem Bastaards Dirk & Filip

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 25-2. Prins Pieter II Martin en Prins Cedric I Hovelaque doen de presentatie, met schetsjes tussendoor. Pieter Cassier met Jesicca openen met een leerrijke bedscène. Dominique brengt een liedje. De Babes met Jerome zingen en dansen op de hit van Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego (Assim você me mata). Brecht, Nico I en Hans I dansen. In een eerste toneelstukje zijn Eveline met Christ en Jesica met Dominique twee getrouwde zussen die bezoek krijgen van hun Tante Toos - Ann Seynaeve. Prins Glenn brengt zijn Tiroler nummer en Rolf hangt de was op voor de pauze.
Kristof I en Dominique zijn twee clochards in het stuk "De Koeienvlaai" met prins Nico II en Cindy als boer en boerin. Serge en Lieve als Danny Fabry & Silvy Melody met "De telefoon huilt mee". Prins Christ treedt solo op. Nico I, Tom, Pieter II, Cedric, Hans I, Paul en Kristof I vertellen het sprookje van Sneeuwwitje, en Nico II zit in de klok. 22 Ordeleden brengen het Ordelied op muziek van Vrolijke vrienden. Het slotnummer is het orkest van André Rieux, met zang door Eveline en Lieve.
Na de show is er nog dansavond met Discobar Cottonsound en een gastoptreden van prins Glenn.

 
Woensdag 23 mei is Prins Luc Deryckere, geboren op 2 november 1948, overleden in het A.Z. Groeninge te Kortrijk. Luc was Prins Carnaval in 1978 en hij is de eerste 'prins' waarvan wij afscheid moeten nemen, op donderdag 31 mei in de Sint-Amanduskerk. de urne met de as is begraven op het urneveld van de begraafplaats van Gullegem.
 
Urbain Maes, geboren te Brugge op 23-12-1920 en nu wonende in Kortrijk, is er overleden op 3 juni 2012. Urbain was Prins Carnaval in 1973, als tweede prins verkozen op het carnavalbal van Volley- en Basketball. Bij de oprichting van de Orde werd hij samen met Laurent Neyrinck - de eerste prins - opgenomen in de Orde van de Vlaskapelle. We namen afscheid van Urbain op zaterdag 30 mei in de Sint-Amanduskerk en hij kreeg zijn laatste rustplaat op de begraafplaats te Gullegem


       
2011
2012
2013