Historiek

2012
2013
2014

 

PRINSENBAL

Vrijdag 1 februari was onze uittredende Prins Glenn I Deswarte gastheer op zijn afscheidsbal. DJ Kwak en Bongo houden er de sfeer in.
De kandidaten met hun supporters, vrienden en carnavalisten kunnen zeker genieten van de ambiance gebracht door Mike & Steve als "HITS ON TOUR".

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 1 februari brengt Clown Tobi een boeiende show voor onze allerkleinsten.
Bij de verkiezing van het kinderprinsenpaar is vanaf het begin duidelijk wie als winnaar zal voorkomen.
Kinderprinsenpaar: De Chocomouskes, Seppe De Bruycker zoon van Wim en Karen Gheysen, Sint-Amandusdreef 18 en Aude Clauws dochter van Brecht en Elissa Stove, Pereboomhof 72.

PRINSVERKIEZING

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins BART de eerste GEVERS als André Van Duin (De Sporthalle, Tafeltennis) wint de proeven met 494 punten en telt 113 stemmen (22 punten), een eindscore van 516 punten. Tweede werd Jellis Soubry alias Bailey's (The Bottle) behaald 452 punten in de proeven en 234 stemmen (46 punten) met als totaal 498 en ten slotte Danny Hoste als Urbanus (Café Gouden Bank en Den Osse) met 413 punten voor de proeven en 408 stemmen (81 punten) en als totaal 494. Het Vrij Podium werd gewonnen door Danny (42 punten) voor Jellis (41) en Bart (37).
Tijdens deze verkiezing kon men genieten van de “The Cotton Sound” en de zang van onze Prins Glenn begeleid door organist Dario en na de proeven het optreden van Yves Segers.

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Pieter I en Willy. Lieve en de orde brengen met het lied "We'll meet again" een ode aan Prins Urbain en Prins Luc waarbij beelden van beiden geprojecteerd worden op het scherm. De nieuwe prins Bart stelt zich voor aan het publiek. Prins Glenn zingt een cowboylied terwijl het paard Serge lustig rondhuppelt. Prins Bart voert zijn shownummer van André Van Duin op. Lieve en Serge gaan naar meester Dominique voor de echtscheiding. De Babes brengen een geslaagde charlestondans. Jean-Pierre voert een sketch op geassisteerd door Nico II, Rolf en Lucie. Dan kondigt Rolf de Pau(s)ze aan.
Na de pauze komen 3 koppels in strijd voor de titel van Seniorenprinsenpaar: Rosa Scherpereel W. Dewael Dirk Kwadestraat 109 A en Frans Phyfferoen Dreef Ter Walle 12 halen het.
Christ, Christophe I, Hans I en Nico I brengen de roze balletten. Jean-Pierre maakt Lieve het hof in een Frans lied. Pieter II en Tom I worden bijgestaan door drie KCA mannen in een TV soap. Het kamerorkest Hans I, Nico I, Lieve en Dominique houden hun wekelijkse repetitie. Prins Glenn met koor van de orde zingt een carnavalslied. De WC-madam -Glenn - krijgt enkele moeilijke klanten in haar instelling.
Daarna volgen de koffie en sandwiches afgesloten met de trekking van de tombola.

Maandag 4 februari is de Reus "Berke Bierkaartje" een knaap van 4,65 meter hoog en 125 kg zwaar. Donderdag 7-2 werd hij gedoopt, meter is Mvr. Vanhoutte Rosa en peter Mr. Seynaeve Werner.

BOEMEL

  • Ponderosa - Pong in space (Boemelcafé) Derde maal in vijf jaar.
  • De Splash - Egypte
  • De Sporthalle - We gaan naar Brazilië
  • Gouden Bank - Brasil!!
  • De Kantine - Flower power
  • Bockor Café - DDT-cars
  • Den Osse - That 70s show
  • De Klokke - Leuven centraal

Beste boemelaar: Dean Dawson Stenen Stampkot 17 Sint-Eloois-Winkel - I feel like shit.
Best verklede boemelgroep: Brandweer - Fyra.
Winnaars loting boemelkaarten:
eerste prijs : Quidousse Sybren Kerkstraat 28
tweede prijs : Maertens Nina A.Rodenbachlaan 46
derde prijs : Quidousse Dirk A.Rodenbachlaan 46

STOET

De 40ste stoet volgt een nieuw parcours: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Poststraat, Kwadries, Driemasten, Schuttershoflaan, Koningin Fabiolastraat, Grote Ieperstraat, Albrecht Rodenbachlaan, Hugo Verriestlaan, Koningin Fabiolastraat en Dorpsplein.
Het is een koude zonnige dag en de sneeuw wacht tot s' nachts om neer te dwarrelen!

UITSLAG 40ste STOET 2013

Individuelen:

 1. Zum Qotsen Familie Deqlerq
 2. Grenscontrole - Franco Belge Picquart en Sefke
 3. Bierkartjes Assistenten De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)
 4. Wally, dead or alive De vrienden van t' Hoge
 5. De Gepensioneerde - Waar is Freddy Strauss
 6. Jintje tegen de koede De Slapmutskes (Dirk )
Groepen:

 1. In de lucht Chiro Okido Gullegem
 2. Cars Scouts Gullegem
 3. De Leeuwenkoning KSA De Grietjes
 4. Malonne met hoar ip Gezinsbond
 5. Is er soms een Urbanus in de zaal? De vrienden van t' Lage
 6. De Cerf: Centre expat riche français Les Divas '70
 7. Circus BBC BBC Gullegem
Mobiele groepen:

 1. Super Mario Bros KSA Arbeid Adelt
 2. Met Pijplapperkes kan de pret niet op De Pijplapperkes
 3. Figuren van bij ons De Speciallekes
 4. Alles om te winnen +30
 5. Back in (carnaval) time +13 Werking
 6. 40 jaar stoet Stijn Moorsele
 7. Dierenfiguren Willaert
 8. Charleston The Babes
Wagens:
 1. Le Moulin Rouge De Moat'n
 2. Aladdin Les Amis Terrible
 3. Los Parigos De Parigos
 4. Allez Eddy De Lustige Slijters
 5. Koningshuis Brandweer Gullegem
 6. Draken d'Aperitievers
Carnavalprijs:

  Alles is relatief Rue de la Colère

Verdere deelnemers:
Muzieken
- Passchendaele 1917 Pipes & Drums, Passendale
- Heulse Concertband, Heule
- Beverly Drumband, Beveren Roeselare
- Fanfare Kunst Veredelt, Gullegem
- Harmonie Sint Cecilia, Gullegem
Reuzen
- Soiten Kroote
- Treeze Biesjong
- Bèrke Bierkartje (nieuwe reus van de Orde)
- Géant La Belle Hélène, Steenvoorde
- Géant Edgard le Motard, Winnezeele
- Les Chevaliers de Flandres et d'Artois, Mont Bernenchon
- Géant Jan Hout, St Sylvestre Capelle
- La Géante de Pomme de Terre, Hondschote
- Société de Géants Boulangers, Oudezeele
- Huutje Ba, KLJ Hulste Bavikhove
- Gaston le Machon, Rumes
- Les amis de Guilleur et son chien

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 16-2. De revue wordt geopend met de ode aan onze overleden Prinsen, waarbij nu ook Prins Géry is bijgekomen. Prinsen Pieter II, Cedric I en Tom I brengen korte schetsjes voor de gesloten gordijn tussen de nummers. Prins Glenn zingt een cowboylied terwijl het paard Fabian lustig rondhuppelt en de sqauw Lucie ook ten tonele komt. Prins Bart voert zijn shownummer van André Van Duin op. Lieve en Serge gaan naar meester Dominique voor de echtscheiding. De Babes brengen een geslaagde charlestondans. Jean-Pierre voert een sketch op geassisteerd door Nico II, Rolf en Lucie. Dan kondigt Rolf de Pau(s)ze aan.
Christ, Christophe I, Hans I en Nico I brengen de roze balletten. Jean-Pierre maakt Lieve het hof in een Frans lied. Pieter II en Tom I worden bijgestaan door drie KCA mannen in een TV soap. Het kamerorkest Hans I, Nico I, Lieve en Dominique houden hun wekelijkse repetitie. De WC-madam -Glenn - krijgt enkele moeilijke klanten in haar instelling. De show eindigt met Prins Glenn en koor van de orde zingt een carnavalslied. Daarna vraagt de nieuwe voorzitter Prins Christophe de uitredende Prins Thierry op het podium. Na de show is er nog dansavond met Prins Glenn.

Nieuwe Reus

Maandag 4 februari is een nieuwe reus, een knaap van 4,65 meter hoog en 125 kg zwaar, ter wereld gekomen. De (op)dracht verliep vlekkeloos onder het toezicht van stoetenbouwer Hans Deltour. De bevalling nam plaats in het moederhuis van Firma Rik Dejonckheere in de Bissegemstraat.
Het is een evenbeeld geworden van wijlen burgemeester Gilbert Seynaeve, erevoorzitter van de Orde. Een ontwerp van kunstenaar Wilfried Gheysen die een treffend gelijkend hoofd maakte en Philip Vermeulen die voor het ijzeren geraamte instond. Het vervaardigen van de kledij was ook niet zo gemakkelijk. Met de hulp van Liliane Nachtergaele, die de patronen voor kledij ontwierp, maakten vier dames van de orde Christiana Maes, Greta Deltour, Monique Deschamps en Greta Cattebeke de kledij.
Donderdag 7 februari werd Reus "Berke Bierkaartje" gedoopt. Zijn naam haalt hij door het feit dat wanneer burgemeester Gilbert iets gevraagd werd op café, hij steevast alles noteerde op een bierkaartje.
Gelegenheidspastoor Diederik Hanssens doopte vanop de hoogtewerker de nieuwe reus. De fiere peter en meter zijn Mr. Werner Seynaeve en Mevr. Rosa Vanhoutte, twee welbekende personen in het plaatselijke carnavalsleven.
 
 
Woensdag 6 februari na de Seniorenshow wordt Prins Thierry naar het ziekenhuis geroepen waar zijn vader al een drietal weken verblijft met problemen aan de darmen. Door een bijkomende longembolie is zijn toestand kritiek geworden en omstreeks 20 uur krijgen de ordeleden het bericht dat Prins Carnaval 1992 Géry Seys (°8-11-1946) overleden is. Prins Géry was verantwoordelijk voor de stoet en de seniorenshow.
Woensdag 13-2 werd Géry gecremeerd in het Crematorium Uitzicht te Kortrijk gevolgd door een afscheidsdienst, waarop vele ordeleden aanwezig waren.
 
Firmin Couckuyt, geboren op 21 januari 1940 is zachtjes thuis overleden op 16 maart 2013. Firmin was als prins 1983 drie jaar actief in de Orde, vooral zijn zang en goocheltrucs bleven ons bij.

       
2012
2013
2014