Ik en de mijnen

Een proevertje van wie we zijn, in woord en beeld.
Een blik achter de gedichten...

 

Wie ben ik?

Foto AdellekeMijn naam is Adelheid, maar ik ben vooral op internet beter gekend als Adelleke. Ik ben nu 36 jaar oud, maar de meeste van de gedichten op deze website schreef ik rond mijn 15de. Momenteel schrijf ik nog weinig gedichten, maar ik schrijf van tijd tot tijd een weblogje of een dagboekverhaaltje. Nu ben ik wat vaker bezig met fotografie, polymeerklei en papier. Beeldende taal dus. Ik denk dat ik wat dat betreft eigenlijk wel op mijn vader zaliger lijk. Hij heeft zich ook in allerhande takken van de kunst begeven, zonder zich specifiek op één ding toe te leggen.
Ik luister elke dag opnieuw naar mezelf, in eerste instantie lichamelijk, omdat ik geen keuze heb, en in tweede instantie mentaal, omdat ik geleerd heb dat dat mij het gelukkigst maakt.
Mijn leuze: "Carpe diem." (Pluk de dag!)

Foto MilenkaMijn dochter Milenka is inmiddels 18 jaar. Ze houdt van bijna alle dieren, maar heeft een hekel aan spinnen. Paarden zijn echter haar lievelingetjes. Ze is een fervente amazone en ze beleeft ook plezier aan het verzorgen van haar paard Iluna.
In haar hogeschoolleven volgt ze Office Management, maar thuis is ze graag met haar computer en met internet bezig. Ze houdt net als haar moeder van elektronische snufjes. Sinds kort heeft ze er echter een nieuwe hobby bij en dat is juweeltjes maken met polymeerklei.

Foto YentlDeze foto van mijn zoon Yentl heb ik in Luxemburg gemaakt ter ere van zijn vormsel.
Yentl zijn voornaamste hobby is voetbal. Hij staat in de verdediging bij de scholieren van KSV Rumbeke. In zijn schoolloopbaan ambieert hij Mechanica. Thuis wisselen zijn bezigheden tussen gamen, voetballen, internetten en films kijken.

Foto TroïkaOok al is ze intussen overleden, toch verdient ze hier nog een plaatsje.Troïka, de oude merrie van mijn dochter heeft tot haar laatste zucht mogen genieten van haar oude dag in de weide. Ondanks dat we aan alles merkten dat zou ouder werd, bleef ze haar uiterste best doen en was qua karakter zowat het zachtste paard ooit. Enkele jaren geleden wilden we zelfs een veulen van haar, maar door omstandigheden ging dit niet door. Toen op datzelfde moment een ander paard dat we kenden onverwachts zwanger bleek, hebben we meteen het veulen besproken.

Foto IlunaDat was Iluna. Haar moeder was een jong, maar erg geschikt Belgisch Warmbloedpaard en haar vader was een jonge Tinker. Beiden bleken geslachtsrijp vóór hun eigenaars er erg in hadden. Iluna telt intussen al 5 lentes, en ze vertoont alle eigenschappen van een trouw, braaf en slim paard. Zowel op vlak van dressuur als springen, staat ze haar mannetje en momenteel staat ze -jammer genoeg- alleen in de weide.