Welkom op onze website!

   

De Roo Christel

De Waele Lode

Heistlaan 105 GLv

8301 Knokke-Heist

0476 / 30 82 31

lode.de.waele@telenet.be

                                                       

Even voorstellen,

Wij zijn Chris en Lode en wonen in Knokke-Heist.

Beiden werken wij in Delhaize te Heist. Lode als verantwoordelijke van de afdeling groenten en fruit. Ikzelf als kassierster.

Wij wonen met ons tweetjes op een 500m van zee. De naam van onze cattery heeft een knipoog naar de zee. Little: onze kleinschaligheid,  wij hebben twee Oosters Korthaar poezen en één Siamees Chocolat Point poes, Thai type, Sea: de zee en Star is een verwijzing naar onze kleine ster Xinta, de eerste poes van onze cattery.

Sedert 12 januari 2006 zijn wij eigenaar van een Oosters Korthaar Wit. Wij hadden er geen idee van welke kat met welk karakter wij hadden gekocht. Maar dat werd ons al gauw vrij duidelijk. Xinta is  heel aanhankelijk, lief en speels. Vooral haar kleur fascineerde mij: helemaal wit, daar droomde ik al jaren van.

Via het internet hebben wij veel opgezocht en vonden we ook informatie over Oosters Kortharen. Hoe meer ik erover las hoe meer interesse en bewondering ik kreeg voor deze raskatten. Ik nam ook kontact op met een raskattenclub en daar hielpen zij mij verder aan informatie.

Ondertussen hebben wij ons aangesloten bij Belgische Raskatten Vereniging  en de BKV'94 en zo is onze kleine cattery ontstaan.

Xinta haar moeder is een Siamees Chocolat Point en haar vader een Oosters Korthaar (White). Xinta had twee broertjes, een Siameesje Chocolat Point en een Foreign White die beiden samen een goede thuis vonden bij een gezin rond het Antwerpse.

Wij bezitten ook nog een huis, tuin en keukenkat. Shaka is een hele luie dame op leeftijd geworden.

Xinta heeft er een zusje bij sederd 28 mei 2006, Kyra, een Siamees Chocolat Point Thai type. Kyra is geboren op 6 april 2006 te Aartrijke. Ze komt uit een nestje van vier. Haar vader en haar moeder zijn eveneens twee Siamezen Chocolat Point.

Wij hebben begin 2007 onze cattery uitgebreid met een  Foreign White poesje: Snow-White Du Clos Des Lila's. Roepnaam Whitney. Een echte deugniet maar een heel mooi prinsesje.

Onze dierenarts die waakt over de gezondheid van onze poezen is:
                                 Dokter. Schoofs Peter
                                 Bondgenotenlaan 28
                                 8301 Knokke-Heist
                                 Tel: 050/ 51 83 89