Dag 16 Ė Dinsdag 5/11/2002

Route: Knysna - George - Oudtshoorn
Dagteller:
140 km
Overnachting: Oue Werf - Route R328 - SCHOEMANSHOEK (12 km van Oudtshoorn)

Na een goede nachtrust (slapeloosheid heb je hier niet direct, met al die drukke dagen), en een toffe babbel met onze gastvrouw en gastheer, terug vertrokken uit Knysna, en voor de derde dag op rij met slecht weer. Het begint te vervelen, alles ziet er toch veel mooier uit als de zon schijnt en we willen toch wel een heel klein beetje bruin zien als we terug in BelgiŽ arriveren...

We rijden van Knysna naar George via de Seven Passes Road, echt wel mooi. Spijtig genoeg wil Kim haar maag niet goed mee, en we moeten meermaals stoppen voor frisse lucht. Gelukkig kan ze nog net vermijden dat haar ontbijt in de graskant achterblijft, maar ze heeft haar toch al beter gevoeld.

We rijden door naar Oudtshoorn (gekend voor de struisvogels of 'voŽlstruis' op zijn afrikaans) naar de 'Oue Werf', onze volgende B&B voor twee nachten. Het is gelegen in een heel klein gehuchtje: een kerk en een drietal huizen. De Oue Werf is een zeer romantische cottage: wij logeren in de vroegere stallen, en we hebben een mega-badkamer met een mooi bad op pootjes in het midden van de kamer. De gastvrouw heeft drie dochters en ťťn zoon: zeer vriendelijke mensen die er alles voor doen om het voor ons zo aangenaam mogelijk te maken. Ze stammen af van Duitsers die in 1857 naar Zuid-Afrika zijn getrokken, en ze handelen in tabak, abrikozen en natuurlijk struisvogels, zoals iedere boer hier in de buurt.

In de namiddag voelt Kim haar al wat beter (gelukkig, ze vreesde al voor een maagontsteking), en brengen een bezoekje aan de Cango Wildlife Ranch, ietsje buiten Oudtshoorn. Eindelijk krijgen we dan toch leeuwen te zien, weliswaar niet 'in the wild', alhoewel ze het hier toch beter hebben dan bij ons in de dierentuin. Naast deze lieve beestjes zijn er ook nog cheetah's (geen luipaarden!), poema's en bengaalse tijgers te zien. Ook ferme exemplaren van krokodillen en aligators (wel 5 meter lang!) en de lieve stokstaartjes.

           

       

Tegen 17 uur zijn we terug op onze 'farm' om lekker lang te genieten van ons mega-bad, alvorens we op de boerderij zelf ons romantic candlelight dinner geserveerd krijgen: als voorgerecht een lekkere carpacchio, en als hoodschotel een malse voŽlstruisbiefstuk met een zeer lekkere groentenmengeling van broccoli en worteltjes in een kaassaus. Echt een aanrader!