Dag 17 Ė Woensdag 6/11/2002

Route: Oudtshoorn - Cango Caves - Oudtshoorn
Dagteller:
67 km
Overnachting: Oue Werf - Route R328 - SCHOEMANSHOEK (12 km van Oudtshoorn)

Onze nachten hebben we echt wel nodig. 's Avonds zijn we altijd doodop en deze morgen zijn we blij dat we (van onszelf) eens wat langer mogen uitslapen. Tegen 20 voor 9 zitten we dan toch aan het ontbijt met een smile op ons gezicht want: de hemel is diepblauw, en er is geen wolkje te bespeuren. In de verte zien we wel op de bergen (waarschijnlijk de Swartberg) sneeuw liggen. Maar het belooft een aangename en mooie dag te worden.

Toch besluiten we om eerst onder de grond te kruipen: we willen de Cango Caves bezoeken, een vijftien kilometer van hier. Er is een standaard-tour en een adventure-tour. Kim staat te springen om de adventure-tour te doen: die duurt anderhalf uur en brengt je 1200 meter de grot in via nauwe kruipgangen en spelonken waar je speleoloog moet spelen. Maar Christophe heeft gisteren wat te enthousiast met Bucks, de hond van de boerderij, gespeeld en draagt nu de gevolgen: een zere knie waar hij sinds een paar maanden veel last in heeft. Gewone trappen zijn al moeilijk te doen, laat staan kruipen en klauteren door smalle gangen. We sluiten ons dan maar aan bij de standaard-tour. Best mooi om te zien: er zijn vijf grote 'kamers' onder de grond, vol met stalagmieten, stalagtieten en 'gordijnen'. Achteraf vinden we toch dat de grotten van Han in BelgiŽ even spectaculair zijn.

Na een terrasje rijden we terug met als enig doel: lekker lang relaxen in de zon aan het zwembad van onze B&B. De zon staat hoog aan de hemel goed te geven, het is gewoonweg zaaaaaalig! En zeggen dat ze nu thuis aan het werken zijn...

Tegen halfvier zijn we genoeg (rood)gebakken en rijden nog even naar Oudtshoorn om naar huis te mailen, postkaartjes te kopen en aftersun ('t zal nodig zijn...).

De rest van de namiddag brengen we terug door aan het zwembad, met kaartjes te schrijven en te lezen. Leven als god in ... Zuid-Afrika!

Het eten 's avonds was waarschijnlijk ook wel heel goed, voor diegenen die graag tonijn en stoofvlees lusten, maar Kim is daar niet echt zot van, daarom veeeeel groentjes gegeten en een lekker ijsje als dessert.

Nu nog een beetje lezen, onze route verder uitstippelen, en een aantal B&B bellen voor de komende dagen en dan oogjes toe en 'lekker slaap'...