Dag 21 - Zondag 10/11/2002

Route: Somerset West - Muizenberg - St James - Fish Hoek (+ uitstap naar Kaappunt en Kaapstad)
Dagteller:
186 km
Overnachting: A Whale of a Time - Echo Road - FISH HOEK

Weer heel goed geslapen, het bed was lekker zalig groot met een heel dik donsdeken en mega-veel kussens. Bij het ontbijt krijgen we uitgebreid verhaal van Nonnie (onze gastvrouw) over vanalles en nog wat en uitsluitend in het Afrikaans. Soms valt ze wat in herhaling, en ze is nogal te enthousiast over bijvoorbeeld de 'nostradamus' van Zuid-Afrika. Blijkbaar voorspelde die in 1850 al alle wereldoorlogen. We geloven er niet veel van, maar laten haar haar verhaal doen. Bij het vertrek legt ze ons wel vijf keer uit welke weg we moeten volgen om in Fish Hoek te geraken, onze laatste B&B voor drie nachten voor we naar huis terugvliegen.

De rit van Somerset-West naar FishHoek is niet ver, op een klein uurtje zijn we ter plaatse. We logeren in een studio in 'A Whale of a time'. Het uitzicht vanop ons balkon is grandioos!

We leggen onze bagage af en toeren voort naar de Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. Een prachtige rit geeft ons links en rechts van 'the peninsula' schitterende vergezichten op de Atlantische Oceaan. We doen een toffe korte wandeling vanaan de vuurtoren tot helemaal aan Cape Point, er staat een zeer strakke wind, maar er is geen wolkje aan de hemel te bespeuren. 

   

   

We gaan ook nog even de verplichte foto gaan maken aan het bordje 'Kaap die Goede Hoop, die mees suidwestelijke punt van Suid-Afrika' en rijden door naar Boulder's Beach, gekend voor de pingu´ns. 

       

We zijn blijkbaar niet alleen, er zijn juist een aantal bussen toegekomen om hetzelfde te doen, en voor de eerst keer op onze reis hebben we het gevoel 'bustoerist' te zijn, iets wat we alletwee verafschuwen. We blijven dan ook niet lang kijken (we hebben ook al mooiere pingu´ns gezien, maar ze zijn wel schattig) en rijden nog even door naar Kaapstad, ook om te timen hoe lang we er eigenlijk over doen, want morgen moeten we er om 10 uur zijn voor onze tocht naar Robbeneiland.

Vandaag bezoeken we enkel het Victoria and Albert Waterfront, hÚt shoppingcentrum van Zuid-Afrika. Zoals verwacht, heel westers: het is immens groot, heel veel volk, veel winkeltjes en restaurants en terrasjes langs alle kaaien. Maar best wel mooi aangelegd en gezellig om in rond te wandelen: aan de ene kant zie je de oceaan, aan de andere kant de imposante Tafelberg. We zijn er een paar uur zoet mee, en eten een kleinigheid in een Italiaans restaurant voor we terug vertrekken richting B&B.