Dag 8 – Maandag 28/10/2002

Route: Sint-Lucia - Hlhuluwe-Umfolozi Park - Sint-Lucia
Dagteller:
238 km
Overnachting: Igwalagwala Guest House - Pelican St - SINT-LUCIA

De nachtrust iets minder goed verlopen dan verwacht. We lagen al een uurtje in ons bed toen het ineens erg begon te onweren, en geen beetje! De elektriciteit in geheel Sint-Lucia was al voordien uitgevallen. We konden niet meer slapen en zaten dus vanop ons bed naar buiten te kijken: zoiets hadden we nog nooit gezien, de hemel was geen seconde donker, zoveel flitsen ineens schoten er door de lucht! Plots sloeg een bliksem op een meter van ons raam in de grond, we plakten alletwee tegen het plafond van het verschieten! Er was zoveel lawaai dat je met geen mogelijkheid kon slapen dus gingen we maar naar de salon, en één voor één kwamen de andere gasten ook vanuit hun kamer binnendruppelen… Eigenlijk best wel grappig.

Dus de wekker ging naar ons gedacht veel te vroeg af (zes uur), maar we konden het Bruce, die ook zo vroeg moest opstaan om ons ontbijt klaar te maken, niet aandoen om niet te verschijnen. Na het uitgebreid ontbijt reden we naar het Hluhluwe (spreek uit: sjloesjloewe) / Umfolozi Game Reserve. 

Het park zelf is kleiner en veel aangenamer dan het Kruger Park, er zijn geen hele bossen afgebrand. Ondanks het feit dat het park veel kleiner is, hebben we toch niet zoveel beesten gezien, het leek wel of ze zich wegstaken voor ons. Het park is gekend voor zijn grote aantallen neushoorns. We hebben er jammer genoeg slechts twee gezien, maar dan wel van heel dicht bij, en één daarvan met een neus'hoorn' van wel een halve meter! Verder ook nog gespot: buffels, giraffen, zebra’s, baboons, wrattenzwijnen, impala’s, kudu’s en een zwart wildebeest.  

               

 

               

Zo vanuit de auto zes uur zitten turen naar beestjes in het struikgewas tegen 25 km/h is zeer vermoeiend, vandaar dat we bij onze terugkeer een uurtje gaan dutten zijn. Om 16h was het dan tijd voor een twee uur durende boottocht op het meer, om krokodillen en hippo’s te spotten. Tijdens de boottocht kregen we ook wat uitleg over de verschillende eco-systemen in Sint-Lucia, en over hoe gevaarlijk krokodillen en nijlpaarden wel zijn. Best wel interessant.

       

 

’s Avonds vis gaan eten in Restaurant ‘Für Elize’: heel gezellig: het restaurant is in de open lucht met enkel een groot strodak erboven. En het eten was bovendien heel lekker!

Nadien nog een mailtje naar het thuisfront gedaan en terwijl ook vernomen dat ginder alles goed is, dat onze katten er nog altijd zijn en dat het slecht weer is.