Nieuwe illy art collection
door Francesco Clemente, een uitbarsting van energie !

 

het nieuwste kopje uit de illy art-collection is van de hand van Francesco Clemente.

De Kunstenaar:

Francesco Clemente, een hedendaags schilder geboren in Napels in 152, wordt vaak gelinkt aan de grote Italiaanse beweging van de Transavant- garde. Hij put zijn inspiratie uit zijn vele reizen , vaak naar India , waar hij gefascineerd geraakt door het spirituele.
In het begin van de jaren ’80 verhuist hij naar New York waar hij een naaste medewerker wordt van Jean Michel Basquiat en Andy Warhol. Zijn werk is te bewonderen in de grootste musea voor hedendaagse kunst  ter wereld, zoals het Guggenheim in New York, Tate Modern in London of ook nog het kunstmuseum in Bazel.
De Kunstenaar is onafgebroken op zoek naar een schijnsel van spontaniteit; in zijn werken combineert hij diverse elementen op een poëtische en dubbelzinnige manier.

De Collectie:

De nieuwe illy art collection van Francesco Clemente weerspiegelt zijn artistieke wereld “een mix van verkenningstochten, folklore en lange zuchten” onderbroken door plotse uitbarstingen van energie.
Een stijl naar het beeld van illy, uniek en onnavolgbaar, waarin de meest aparte arabicavarïeteiten worden gecombineerd tot een volle en evenwichtige smaak.
Uiteenlopende visuele inspiratiebronnen, fel licht en sterk verzadigde kleuren typeren de weergaloze stijl van Francesco Clemente en komen nu tot uiting in deze collectie. Me een trefzeker penseel brengt hij vloeiende en wisselende vormen tot leven waarin we enkele letters van het alfabet onderschijden (de letters A,E,I,M,O en U) zodanig dat elk kopje zijn unieke uitstraling heeft.

De Koffers :

Koffer met 6 espresso kopjes + schotels (codeB071)             115 €
Koffer met 6 cappuccino kopjes + schotels (codeB068)       135 €
Koffer met 2 espresso kopjes + schotels
en  1 blik gemalen koffie(codeB069)                                       40 €
Koffer met 2 cappuccino kopjes + schotels
en  1 blik gemalen koffie(codeB066)                                       50 €

 

 

© 2011 Coffeeline - BE 0893 945 367