Op weg naar Compostella.

Introductie.

Dag 34 : 01/10/09

Dag 33 : 30/09/09

Dag 32 : 29/09/09

Dag 31 : 28/09/09

Dag 30 : 27/09/09

Chris bij het vertrek.

"””Caminante no hay camino, se hace camino al andar"
       "De weg is geen vast gegeven, de weg
groeit stap voor stap."

 

Een uitdaging, een droom, een bezinningsmoment, een weddenschap bij pot en pint, een zuivere gedachte, een idee dat werkelijkheid wordt ….

Zoveel anderen zijn ons voorgegaan, één ieder met zijn eigen doel. De "camino" heeft voor één ieder van ons een eigen en aparte betekenis.

Voor de ene is het een toeristische, historische en sportieve wandeltocht. Voor de andere kan het een zoektocht zijn naar het diepste van zichzelf, een fysisch en spiritueel avontuur. Maar allen zijn dankbaar dat  ze dit konden doen, niet wetende op voorhand wat hen echt te wachten stond.

 

De camino is meer dan een symbool, het is wandelen op het ritme van de voorbije eeuwen. Het is het mysterie van sterven en opnieuw geboren worden. Zonder meer één van de meest intense ervaringen uit het leven. Deze tocht wordt eveneens het relativeren van onze problemen tegenover mensen met echte problemen.

 

Persoonlijk zal ik deze tocht, waaraan zowat anderhalf jaar

“voorbereiding” aan voorafging en die een afsluiter van mijn actieve loopbaan inhoudt, opdragen aan Santino, een kleuter uit mijn school, die op 23 juni in een brand het leven liet. Santino, je zal tijdens mijn zwakke momenten een doel zijn om door te gaan.

Roger bij het vertrek.

De fysische inspanningen zullen voor ons beiden een grote uitdaging zijn. Daarnaast hopen we toch nog tijd te vinden om toeristische weetjes mee te pikken, andere culturen op te snuiven en interessante contacten te kunnen maken met mensen van alle rassen.

Chris en Roger dus op stap. Verwarring alom. Chris wie? Gaat de vrouw van Roger dit wandelavontuur wel aankunnen? Nee, daar is nooit sprake van geweest. Eerst was het idee geboren met tien deze tocht te ondernemen met Chris als auto(begeleidster). Bij elke wandeling met de ABT-wandelaars van Torrevieja groeide de goesting. Het enthousiasme leefde danig bij Alex, Lieve, Ines, Clem, Lisette, Staf, Elise ,Gust en mezelf dat we ons de vrienden van de schelp noemden.

Maar enkele onverwachte wendingen zetten alles op de helling. Toen kwam de reddende apostel-wandelaar, Chris Van Vooren. Hij zal natuurlijk voorop lopen met een attente neus voor de juiste weg. Onze koppen zijn geschoren, de kuiten ingesmeerd, de rugzakken netjes gevuld, de planning pikfijn geregeld.  

 

Dankzij de steun van vrienden, (ex-)collega’s en in het bijzonder van onze echtgenotes kijken we al uit naar ons vertrek. Als alles verloopt volgens plan zal dit plaatsvinden op 26 augustus en zullen we, hopelijk zonder al te veel problemen, in Santiago aankomen op 3 oktober.

 

Tevens willen wij Jos Vangrunderbeek en zijn echtgenote bedanken voor de praktische informatie, die ons ongetwijfeld meer zekerheid op slagen zal geven.

 

Chris & Roger

Dag 35 : 02/10/09