Biedtechniek
Clubnieuws Biedtechniek Competitie Bridge online

 

Systemen en conventies

De Begijnen maken Leuven (en soms ook het internet) al geruime tijd onveilig met hun vooruitstrevende biedtheorieën. Niet zelden ligt het denkwerk van één (meestal Eric Debus) of meerdere Begijnen aan de basis van een nieuwe conventie of systeemaanpassing. Vaak worden ook ideeën van buitenlandse topspelers op deze manier geïntroduceerd.

Het basissysteem van de meeste Begijnen is al lange tijd Acol met 12-14 NT. Sinds enkele jaren is het boek "Tournament Acol (A system for Winners)" van David Bird & Tim Bourke dan ook verplichte lectuur voor elke Begijn die openstaat voor nieuwe ideeŽn. 

Sommige Begijnen verkiezen de laatste evoluties echter te laten voor wat ze zijn en houden vast aan het klassieke Begijntjes Acol waarin o.a. 1NT wordt herboden met 12-16 hcp en bij een opening op ťťn-niveau een 4-kaart majeur  voorrang krijgt op een 4-kaart mineur.

Wie wat meer inzicht wil krijgen in de laatste evoluties en misschien zelf wil meedenken, bevindt zich hier op de juiste plaats. De aanhangers van de klassieke school zijn ongetwijfeld welkom bij Paul Meulemans.

 

Onlangs werden een aantal sessies rond bied- en speeltechniek georganiseerd. Daarvan vindt u hier de neerslag.

 

Verdediging tegen zwakke en multi-openingen
 

Basissysteem ] Twee-openingen ] TransferpreŽmpts ] Steun majeurs ]

BC 't Begijntje ]

OKBRIDGE

Voor commentaar of suggesties kan u terecht bij
Karl Van Overloop

Laatst bijgewerkt op vrijdag 13 juni 2003