OKbridge
Bridgelinks OKbridge

 

's Werelds grootste online bridgeclub werd in 1995 ontdekt door Eric Debus. De echte doorbraak voor de Begijnen volgde in 1999 toen werd besloten als club twee accounts te nemen en deze ter beschikking te stellen van de leden. Bovendien verdedigde 't Begijntje in 1999 en 2000 de Belgische kleuren in het eerste en het tweede Internet World Bridge Championship. 

OKbridge staat niet enkel voor kwantiteit met meer dan 17,000 leden uit 90 landen, maar zeker en vast ook voor kwaliteit met de aanwezigheid van verschillende topspelers zoals Jan Van Cleef (hoofdredacteur van IMP), Jack Zhao (Nederlands kampioen met Crash), Paul Soloway (viervoudig Bermuda Bowl-winnaar), Benito Garozzo (Italiaanse legende), Mike Lawrence (meervoudig wereldkampioen), Ilan Herbst (Israëlisch topspeler), Daniëla Von Arnim (één van 's werelds beste speelsters)  en Eddie Kantar (voormalig wereldkampioen en topauteur).

Op OKbridge kan je niet enkel terecht voor losse spellen, maar ook voor tornooien. Dagelijks zijn er twee tornooien (om 20u en om 01u, Belgische tijd) die naargelang de dag van de week volgens matchpoints (paren) of imp's (butler) worden gespeeld. Op een doordeweekse dag mag je hiervoor een 70-tal paren verwachten en in het weekend zelfs meer dan het dubbele. De eerste 20 % van ieder tornooi wordt beloond met Pond Points (een soort masterpoints) en wie meer dan 100 Pond Points verzamelt, heeft recht op zijn eigen "Fish Name". 

 

BC 't Begijntje ] Clubnieuws ] Biedtechniek ] Competitie ] Bridge online ]

OKBRIDGE

Voor commentaar of suggesties kan u terecht bij
Karl Van Overloop

Laatst bijgewerkt op maandag 17 september 2001