Het Gotham Café - Stephen King Homepage

[voorblad]

[biografie]  [nieuws] [boeken] [films] [naslag] [stelling] [artikels] [internet] [colofon] [forum] [mail]

Colofon

Londen, 1998Het Gotham Café is een initiatief van Hans Dewijngaert (geboren 1975). Na het lezen van Misery in 1991 raakte hij de ban van diens werk en worstelde hij zich met verwondering en veel plezier door zijn hele oeuvre. In 1997 studeerde hij af aan de universiteit met een verhandeling over gotische thema's in het vroege werk van Stephen King. Sindsdien legde hij zich vooral toe op het verzamelen van secundaire literatuur over de horrormeester. Meer dan de monsters of bovennatuurlijke gebeurtenissen spreken hem Kings onderliggende thema's aan: de verloren onschuld, de angst voor het onbekende, de sociale isolatie, enzovoorts. Op 25 augustus 1998 had Hans de kans om Stephen King in het echt te ontmoeten in Londen. Naast zijn werk voor het Gotham Café schrijft hij over films voor Movie - de Interactieve Filmgids en publiceert hij af en toe korte verhalen in het genretijdschrift Cerberus.

Heb je vragen, aanvullingen, opmerkingen of correcties voor Het Gotham Café, aarzel dan niet om een e-mail te sturen. We zijn ook steeds op zoek naar enthousiaste King-fans die, op welke manier dan ook, mee willen helpen aan deze site.

Niets van deze site mag worden verveelvuldigd zonder de uitdrukkelijke, voorafgaande toestemming van Het Gotham Café. Het gebruik van covers en foto's op deze site gebeurt onder de strikte voorwaarde dat alle materiaal uitsluitend om informatieve doeleinden wordt verspreid. Het Gotham Café beroept zich op het wettelijk gedefinieerd citeer- en persrecht voor de inclusie van auteursrechterlijk beschermd materiaal. In elk geval houden we er ons aan om steeds een bron te vermelden. Vind je evenwel toch dat bepaald materiaal niet op deze weblocatie thuishoort, laat ons dat even weten en dan verwijderen we het onmiddellijk.

Het Gotham Café werd opgestart vanuit de Tele-Line Videotex Services, een Vlaamse vereniging zonder winstoogmerk (VZW). Deze site werd gemaakt met Microsoft FrontPage2000.

King in Londen

 

Foto's (c) Hans Dewijngaert (King) en Joep Buijs (King in Taxi)

(C) 1997-2000 by Het Gotham Café. No part of this page may be reproduced, stored or transmitted in any form or by any means without the written permission of the copyright owner(s). Unless otherwise noted, all text, graphical, audio and video files are under the protection of international copyright laws. All elements are copyright to their respective owners. They are transmitted for non-commercial, educational personal use only, and by using this service you agree to these terms. The author(s) do no claim any copyright on material represented here except their own. They will not be held responsible for any damages that may occur from the use of this page.