Menu

Op deze pagina kun je de menukaart van A Zamara bekijken. Alle gerechten zijn dagvers, en worden met typisch zuiderse kruiden klaargemaakt.
Leuk weetje: de olijfolie wordt geproduceerd in de olijfgaard van Filippo's ouders en wordt zo ingevoerd vanuit het Siciliaanse binnenland.


Voorgerechten

Bruschettina alle acciughe
Twee stuks geroosterd brood met verse tomaat, kruiden en ansjovispuree
Crostini
Twee stuks geroosterd brood met enerzijds tomaat, mozzarella en basilicum, en anderzijds groene paprika, fetakaas en basilicum
Antipasto rustico
Traditioneel Siciliaans voorgerecht met gegrilde groenten, olijven, kaas en charcuterie, met zuiderse kruiden op smaak gebracht
Fagottino alla mozzarella
Gebakje van brikdeeg, gevuld met gesmolten mozzarrellakaas en bottarga, met groentjes versierd
Gnocchetti alla norma
Gnocchetti in tomatensaus met gebakken aubergine, basilicum en kaas
-> Omhoog

Hoofdgerechten - Pasta

Pasta con le sarde
Typisch Siciliaans pastagerecht met verse sardientjes, ansjovis, saffraan en bergkruiden
Spaghetti al ragų verde
Spaghetti met verse gebakken spinazie, courgette, mange-tout en bonen
Spaghetti ai gamberetti
TSpaghetti met gebakken scampi en spekjes, tomaatjes en Italiaanse peterselie, in witte wijn
Tagliatelle al pesto saporito
Pasta met crčme van basilicum, kerstomaatjes, boontjes en parmezaanschijfjes
Tagliatelle alla marinara
Tagliatelle met vispalet van zalm, kabeljauw, scampi en zeewolf
Pennette alla Siciliana
Pennette met zongedroogde tomaatjes, puree van zwarte olijven, schijfjes parmezaankaas en verse kruidenmix van basilicum, peterselie en oregano
Pennette al ragų d'agnello
Pasta met ragout van schapenvlees, tomatensaus en Siciliaanse kruiden
-> Omhoog

Hoofdgerechten - Vlees

Agnello alle olive
Geroosterd lamsvlees met tomaatjes en zwarte olijven, ajuin en Siciliaanse kruiden
Spiedini d'agnello
Geroosterde lamsbrochettes met pikante saus, geserveerd met seizoensgroenten
Coniglio ripieno
Konijnrollade gevuld met gehakt, geroosterd in de oven en bestroid met verse zuiderse kruiden
Saracena
Kalfslapje, gebakken in een sausje van olijfolie, saffraan en geraspte citroen, geserveerd met gekruide aubergine
-> Omhoog

Hoofdgerechten - Vis

Pesce all'aqua pazza
Ovenschotel van zeewolffilet, zalm, tong en kabeljauw in bouillon van kerstomaat, selder, peterselie en laurier
Sogliola alla Siciliana
Gebakken tongfilet in basilicumsausje met scampi en seizoensgroenten
Lupo di mare alla Palermitana
Geroosterde zeewolf met rosemarijn, seizoensgroenten en kruiden, in een lichte tomatensaus
Involtini di pesce spada
Zwaardvisrolletjes gevuld met kaas, pijnboompittenen kruiden in een lichte tomatensaus, versierd met seizoensgroenten
Couscous Pantesco
Specialiteit van het eiland Pantelleria: couscous met 7 groenten en verschillende vissoorten
-> Omhoog

Nagerechten

Tiramisų classico
Fagottino ripieno
Gebakje van brikdeeg, gevuld met pudding van citroen en munt, versierd met warme appelschijfjes in Marsala-wijn
Cassata Siciliana
Typisch Siciliaanse taart


E per finire una cena in bellezza: un piatto di formaggi misti Siciliani...
Om de maaltijd in schoonheid af te sluiten: een schotel met een assortiment Siciliaanse kazen

Volgende likeurwijnen passen perfect bij de aangeboden desserts:

Moscato naturale di Pantelleria
Droge muskaatwijn, afkomstig van het eiland Pantelleria
Marsala Soleras
Droge likeurwijn van Grillo-druiven uit de heuvels van Marsala, meer dan 10 jaar oud
-> Omhoog


Back