CODEERMACHINES EN CRYPTOGRAFIE
Over deze website
Home


Over de Website

Dirk RijmenantsIk heb een brede interesse in alle aspecten van technologie, wetenschap en geschiedenis, maar vooral in elektronica, cryptografie en programmeren. Ik heb reeds vele jaren een speciale interesse in klassieke cryptografie, oude codeermachines en de wereld van Signals Intelligence, zowel technisch als historisch, alsook in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog.

In 2004 besliste ik mijn passie voor oude codeermachines te delen door deze website en de weblog SIGINT Chatter te creŽren. Mijn doel is de bezoeker kennis te laten maken met de intrigerende wereld van cryptografie en codebrekers, en te tonen hoe een schijnbaar saai onderwerp een fascinerende reis in de geschiedenis kan zijn. Ik hoop de lezer ertoe aan te zetten om achter de gekende verhalen van WOII en de Koude Oorlog te kijken en de kracht te ontdekken van cryptoanalyse en inlichtingenwerk, en hoe het de geschiedenis beÔnvloedde.

Het aantal bezoekers en de positieve feedback moedigt mij aan om deze site up to date te houden en uit te breiden, telkens mijn vrije tijd dit toelaat. Ik waardeer alle feedback en bijkomende informatie om deze site te verbeteren. U kunt dit doen door mij te mailen of iets te schrijven in mijn gastenboek.

Copyright informatie

Deze website is gecreŽerd voor educatieve doeleinden en de inhoud en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Indien u gegevens van deze site wilt gebruiken, gelieve dit dan eerst te vragen. Toelating wordt gewoonlijk gegeven onder de voorwaarde dat de auteur en een link naar de website worden toegevoegd. De gegevens mogen enkel gebruikt worden voor niet-commerciŽle, persoonlijke en educatieve doeleinden. De foto's en afbeeldingen eigendom van mij of van derden. Gelieve mij te contacteren voor toestemming voor het gebruikt ervan of voor vragen of opmerkingen hierover. Indien de website auteursrechtelijk beschermd werkt bevat zonder correcte referenties, gelieve mij dan te contacteren en het wordt verwijderd of de juiste referenties worden toegevoegd.

Privacy Verklaring

Ik respecteer de privacy van de bezoeker, verzamel geen informatie over individuele bezoekers en zal geen informatie vrijgeven, verhuren of verkopen aan derden. Indien u kiest om uw e-mail op te geven zal ik deze enkel gebruiken om te antwoorden indien dit nodig is. Indien u uw e-mail adres of andere informatie in mijn gastenboek invoert zal dit zichtbaar zijn voor alle andere bezoekers. Alle off-site links op mijn website die u verder leiden naar ander websites zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van informatiewaarde en kwaliteit. Deze website gebruikt Statcounter webstatistieken om de inhoud te verbeteren en te optimaliseren voor de bezoeker. Daarvoor word een cookie verzonden naar uw computer. Geen persoonlijk identificeerbare informatie wordt opgevraagd of opgeslagen. Meer info hierover op de Statcounter website.

Disclaimer

Voor zover mij bekend bevat deze site enkel ongeclassificeerde informatie. Alle informatie is verkregen via openbare bronnen. Waar mogelijk werden referenties of links naar deze bronnen toegevoegd. Hoewel ik mijn best doe om de inhoud van deze website zo correct mogelijk weer te geven kan ik niet garanderen dat deze vrij is van fouten. Ik ben daarom niet aansprakelijk voor enigerlei schade die voortvloeit uit het gebruik of misbruik van de inhoud van de site of voor de bruikbaarheid van de informatie voor eender welk doel.

Bezoek F-SecureDeze website bevat geen spyware, adware of malware en wordt regelmatig gecontroleerd met antivirus software om ook vrij te blijven van schadelijke software. Niettegenstaande moedig ik alle bezoekers aan om downloads op deze en andere websites steeds to controleren met hun antivirus software. Voorzichtigheid is een goede gewoonte!


Dirk Rijmenants © 2004 - 2019


Home