CODEERMACHINES EN CRYPTOGRAFIE
Crypto Box 2.0
Home


De Crypto Box is een tool om tekst te vercijferen door het verplaatsen van letters. Dit gebeurt door het verschuiven van de rijen en kolommen van het lettervierkant. Ontcijfering van de tekst bewees een hele uitdaging te zijn door het grote aantal mogelijke combinaties en de complexe wijze waarop de letter rondschuiven. Zelfs de eenvoudigste verschuivingen met een paar stappen creren een echter hersenbreker. Meer stappen geven een complexere vercijfering. Er zijn 39 verschillende manieren om een rij te verschuiven (de 40ste zou enkel terugschuiven zijn). Voor vijf stappen geeft dit 40 * 39 * 39 * 39 * 39 = 92.537.640 mogelijke combinaties. Elke extra stap vermenigvuldigd het resultaat met 39. Met slechts 40 stappen hebt u 4.5x1063 combinaties, vergelijkbaar met een enorme 212 bit sleutel!

Het programma heeft een eenvoudige interface om de rijen en kolommen te verschuiven, en elke stap wordt opgeslagen. Dit maakt het mogelijk om de sleutel zowel manueel als automatisch toe te passen. Zowel tekst als sleutel kunnen geimporteerd en geexporteerd worden, van en naar het klembord, in verschillende formaten. Dit kleine programma - slechts 105 Kb - is ideaal om uw eigen puzzels te creren of korte berichten te vercijferen.

Momenteel loopt op deze website de Crypto Box Challenge. Speel mee en verdien uw plaats op de eretabel!

Geschikt voor Windows™ 98/ME/2000/XP/Vista/Win7/Win 8 en werkt op MAC met CrossOver, Parallels Desktop of WINE (open source)

Alle feedback, vragen of suggesties zijn altijd welkom via e-mail of in het gastenboek .

Download het Crypto Box programma

Download CryptoBox 2.0.1 (volledige installatie inclusie run-time bestanden) Zip 1432 KB
Download Cryptobox 2.0.1 (enkel exe bestand) Zip 33 Kb (enkel wanneer de run-time bestanden reeds op uw PC staan)


Gelieve het Readme.txt bestand te lezen vr installatie.

Copyright 2004 - 2017 Dirk Rijmenants

Home