CODEERMACHINES EN CRYPTOGRAFIE
Enigma Simulator v7.0
Home Menu Geschiedenis Procedures Technische details Enigma Simulator


Op deze pagina kunt u het freeware EnigmaSim programma downloaden.

Dit programma is een exacte simulatie van de 3-rotor Wehrmacht en Luftwaffe Enigma, de 3-rotor Kriegsmarine M3, ook wel Funkschlussel M genoemd, en de beruchte 4-rotor Kriegsmarine M4 Enigma codeermachine, zoals deze gebruikt werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. U kunt kiezen tussen de drie versies, de machine openen en rotors verwisselen, de ringinstelling van de rotors wijzigen en verbindingen maken op het stekkerbord.

De interne bedrading van de rotors is identiek aan de echte rotors, gebruikt door de Wehrmacht, Luftwaffe en Kriegsmarine. Deze simulator is daarom volledig compatibel met de echte Enigma machine en u kunt originele berichten ontcijferen of zelf tekst vercijferen en ontcijferen. Het programma heeft een zeer compleet 22 pagina's tellende helpbestand met de handleiding, enkele originele berichten, de geschiedenis van Enigma en alle technische details. Er is ook een fotogallerij met vele gedetailleerde foto's.

Bekijk de volledige Enigma handleiding PDF Format om te ontdekken hoe de software werkt. Alle feedback, vragen of suggesties zijn altijd welkom via e-mail of in het gastenboek .

Download de Simulator

Download EnigmaSim v7.0.6 (Zip 3,1 MB)
Gelieve het Readme.txt bestand te lezen vůůr installatie.

Geschikt voor Windows™ en met WINE op Linux of Parallels Desktop op MAC.

DeÔnstalleer eerst de vorige versie via configuratiescherm/software

Bezoek ook mijn TSEC/KL-7, US M-209 en Hagelin BC-52 Simulators!

Screenshots


Wehrmacht Enigma I


Kriegsmarine M3

Kriegsmarine M4

Enigma I - M3 - M4 open

Extra's

Meer over Enigma op deze site

Off-Site

  • Enigma World Code Group Bruce Culp's website om Enigma liefhebbers te verenigen en wereldwijd Enigma berichten uit te wisselen.
  • OPERATION TURING Mitchel Thomas en Indiana Popovich maakten een website waar je enigma berichten ontcijfert (sleutels bijgevoegd) om een fascinerende geheime operatie in 1938 te ontdekkten in een prachtige vooroorlogse atmosfeer. Meer info over hoe en waarom op mijn weblog.


© Copyright 2004 - 2017 Dirk Rijmenants

Home Menu Geschiedenis Procedures Technische details Enigma Simulator