CODEERMACHINES EN CRYPTOGRAFIE
TSEC/KL-7 Simulator v5.0
Home


ę Dirk RijmenantsOp deze pagina kunt u de freeware TSEC/KL-7 codeermachine simulator downloaden.

Deze software is een nauwkeurige simulatie van de KL-7 codeermachine. De KL-7, codenaam ADONIS of POLLUX, was een off-line rotor codeermachine, eind jaren '40 ontwikkeld door het American Armed Forces Security Agency (AFSA) en geintroduceerd door het toendertijd pas opgerichtte National Security Agency (NSA) in 1952. De KL-7 werd tot 1983 gebruikt door de Verenigde Staten en verschillende NAVO landen.

De KL-7 simulator heeft een zeer realistische authentieke gebruikersinterface waarbij alle knoppen, schakelaars, rotors en zelfs het geluid net zoals de echte machine werken. Bovendien kan men alle interne bedrading herdefiniŰren. Met vrijwel alle beschikbare KL-7's gesaneerd (ontdaan van de bedrading) is deze simulator nog de enigma manier om echt te werken met deze mooie machine en is hij een poging om de machine en zijn geschiedenis levendig te houden. Het programma heeft een zeer uitgebreide 21 pagina's tellende handleiding (bekijk hier PDF Format) met de bediening van de simulator, alle technische details, de geschiedenis van de machine en twee voorbeeldberichten.

De ontwikkeling van de simulator is gebaseerd op publiek beschikbare informatie over de KL-7. Zijn werkingsprincipe en de meeste technische details zijn gekend. De interne bedrading van de vercijferingsrotors, die beschouwd wordt als onderdeel van de geheime sleutelinstellingen, is echter nog steeds geclassificeerd. De KL-7 simulator werkt met dezelfde cryptografische principes als de echte KL-7 maar gebruikt bijgevolg zijn eigen bedrading voor de rotors en bewegingseenheid.

Meer informatie is te vinden op mijn KL-7 webpagina. Alle feedback, vragen of suggesties zijn altijd welkom via e-mail of in het gastenboek .

Geschikt voor Windows™ 98/ME/2000/XP/Vista/Win7-8-10 en werkt op MAC met CrossOver, Parallels Desktop of WINE (open source). Er is ook een Java versie beschikbaar.

Download de simulator

Download de TSEC/KL-7 Simulator v5.0.1 (Zip 2.69 MB) Gelieve het Readme bestand te lezen vˇˇr installatie.

JAVA KL-7 Simulator v5..0 (5,99 MB) Uri Blumenthal van MIT Lincoln Laboratory schreef de JAVA versie van mijn KL-7 sim (vereist Java Versie 8)

De´nstalleer altijd eerst de vorige versie via configuratiescherm/software en verwijder "KL-7" alvorens de nieuwe versie te installeren.
Controleer de integriteit van de software met
SHA-256.

Ontdek ook mijn Enigma, US M-209 and Hagelin BC-52 codeermachine simulators!

Updates voor de Simulator

BELANGRIJKE UPDATE: 5.x.x (22 Mai 2013) opties voor opslaan en openen van sleutelinstellingen, Rotor Set Mode om snel en makkelijk de rotor posities in te stellen, veranderingen volgens recent gedeclasificeerde KAO-41C/TSEC: notch ring instelling tegenover alfabet ring, 13e rotor toegevoegd, rotor kern ook te selecteren voor 4de rotor, instelbare brede ring voor 4de rotor, herbenoeming onderdelen volgen officiele documenten, compleet herschreven help bestand hoodfstukken over bericht procedures. Waarschuwing: versie 5.x.x sleutelinstellingen en formaat van sleutelbestanden zijn niet compatibel met de vorige versies!

Help File Edition 501-07 PDF Format Rechts-klik en sla op in de KL-7 installatiemap (standaard "C:\Program Files\KL-7") zonder de naam te wijzigen. Dit bestand bevat de handleiding, de recentste information over de KL-7, technische detais en procedures.


Meer over de KL-7

  • KL-7 webpagina Uitgebreide technische beschrijving en de geschiedenis van de KL-7.
  • Operation Tinker Bell Ontcijfer een reeks KL-7 berichten en volg de jacht op een KGB overloper

De KL-7 op SIGINT Chatter (off-site)

  • KL-7 Sim Updates Beschrijving van de laatste updates en evolutie van de KL-7 simulator
  • KL-7 Sim voor Java Uri Blumenthal van MIT Lincoln Laboratory ontwikkelde een Java versie van mijn KL-7 simulator


ę Copyright 2004 - 2020 Dirk Rijmenants

Home