CLUBLOKAAL

Cafe  DE BRAEME
Rijkestraat 54
9968  OOSTEEKLO
 
 
 
 
 
 
 
 
CONTACT
 
SULLY  (aka Freddy)
CHEYENNE   (aka Ginette)
  09 / 344 49 19
     0494 / 580 871
  the.dakotas@telenet.be

 

 
 
 
FOTO ALBUMS
Album 1
Album 2
Album 3
  

 

 

 

Bedankt voor het bezoek aan onze site.

Onze country en westernclub is ontstaan in 1996 en één van de medestichters is nog steeds onze steun en getrouwe danslerares Ginette Van Daele (beter gekend onder haar westernnaam Cheyenne).   Wij zijn daardoor dan ook één van de oudste countryclubs van Vlaanderen !

Linedance doen we allemaal tesamen.  Er wordt vooral gedanst op countrymuziek.  Maar niet uitsluitend - onze dynamische club gaat met haar tijd mee en brengt ook dansen op meer hedendaagse muziek.  Soms nodigen we een live-band/zanger/zangeres uit, wat het hele gebeuren nog realistischer maakt.

 

 
   
 

 

Wens je een demonstratie en of initiatie, ter gelegenheid van om het even welk feest (huwelijk, communie, wijkfeest enz...), laat niet na ons te contacteren.  

Onze danslessen gaan steeds door in ons clublokaal op zaterdag avond vanaf 20u of op zondag namiddag vanaf 15u.   Deze dagen zijn afhankelijk van de zaalbezetting.  

Wil je even komen kennismaken met onze club, graag eerst een belletje of mailtje zodat we u verdere info kunnen geven.

 

Hopelijk tot binnenkort op een van onze danslessen

 


Freddy (aka Sully)
 
Ginette (aka Cheyenne)
 


       

"Linedance" is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren.    Het is een dansvorm die uit Amerika is over gekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor linedance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.  In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz. Linedance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed.

 

Countrymuziek is de verzamelnaam voor verschillende muziekstijlen van Amerikaanse muziek, die ontstaan is op het platteland in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten en zijn wortels in de Amerikaanse volksmuziek heeft. Doorgaans betreft het een zangstem die wordt begeleid door een aantal eenvoudige instrumenten: steel gitaar, viool en akoestische gitaar zijn de traditionele, maar tegenwoordig worden ook elektrische gitaar en drums gebruikt.

 

De oorsprong ligt in de smeltkroes van alle nationaliteiten, die in de 18e eeuw naar de Nieuwe Wereld trokken om daar een nieuw leven te beginnen. Veel emigranten brachten natuurlijk hun muziekinstrumenten mee en na een week hard werken kwam men op zaterdag bij elkaar om te ontspannen en muziek te maken. Hier ligt de oorsprong van de hedendaagse Country & Western.De muziek, die in de jaren '30 werd ontwikkeld, werd enorm populair en ontwikkelde zich natuurlijk in diverse richtingen. Een van die richtingen is de dansmuziek uit Texas en Oklahoma, die de naam Western swing kreeg. Een mengsel van (onder andere) big band, dixieland, en jazz. Country muziek was tot midden in de 20e eeuw vooral een Noord-Amerikaans aangelegenheid. In Europa kreeg de country relatieve bekendheid door de opkomst van de westernfilms (met onder andere Roy Rodgers). De eerste Europese country-producties (sinds 1948) staan op naam van de Vlaamse variété-pionier Bobbejaan Schoepen. Vanaf eind jaren '30 bracht hij de muziekstijl in Vlaamse dorpen.

    Bron:wikipedia–de open encyclopedie    

                                          


 
 
 
 
EVENTS
 
 
 
 
LINKS

SPIRITS OF THE HORSE
THE REBELS
BTTRC
BLACK HILL COUNTRY DANCERS
BOOTS AND BELTS
MAGIC BOOTS
OLD TEXAS
LITTLE TEXAS
HOA
SILVER
RENE GUYLLINNE
BERRY GRIMM
BONZO & KATE
LADY HILL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Design : webat studio

 

Laatste update :  26-10-09