Welkom op 's werelds
EERSTE*
Geofantasy Site

* voor zover WIJ weten, tenminste

Terra ] Andere Kaarten ]

 

Wat in 's hemelsnaam is "geofantasy" ?

Ik vond de term voor het eerst een jaar of tien geleden in het populaire wetenschappelijke maandblad "KIJK".  Een kader-artikel bij een uitgebreid artikel omtrent Geografie maakte gewag van een mysterieuze groep mensen die van het tekenen van landkaarten van onbestaande werelden hun levenslange passie maken. De meest bekende van deze landkaarten zijn uiteraard die die je vindt in Fantasy-boeken ("In de Ban van de Ring", "Het Rad des Tijds", "De Belgariad" enzovoort).
Nu zijn dat meestal kaarten die ofwel door de auteur ofwel door een professioneel artiest getekend worden.
Er schijnen, volgens het bovenvermeld artikel, echter een ontstellend aantal amateur-tekenaars te bestaan die geen gelegenheid hebben hun kaarten aan een groter publiek te tonen.  De auteur van het artikel meent dat dàt te wijten is aan het feit dat de meeste geofantastici wereldschuwe figuren zijn die hun kunstwerken niet durven te tonen.
HIJ mag dat geloven.  IK geloof het niet.  U doet uiteraard wat U wil.

Sinds we met deze site begonnen is er uiteraard alweer heel wat veranderd.  We dachten de enige te zijn.  Fout.  We dachten de eerste te zijn.  Fout.  Allemaal een kwestie van definitie.  Wij hanteren de term Geofantasy.  Al de anderen noemen het Geofictie.  Als het kind maar een naam heeft...

Als U meer Geofantasy (of Geofictie) wil zien dan zijn dit twee goede startpunten : http://www.geofictie.nl en de Imaginary Countries Webring.

Wat willen we bereiken met deze pagina ?
Simpel : we willen Uw talent aan de rest van de wereld tonen.  Voor zover die wereld "ge-internet-iseerd" is, natuurlijk...
Zend ons je kaarten (in een aanvaardbare toestand en in een aanvaardbaar formaat, bij voorkeur.  Kaarten van 500 Mb zijn "iets" te groot) en wij laten ze zien aan de hele wereld.  Gratis.  Voor niks.  Voor nu.
Mail ze naar Damien en wij doen de rest.
Kun je ze niet mailen ? Bij gebrek aan een scanner, bijvoorbeeld ?  Stuur een mailtje en we geven je een adres waar je ze per post heen kan sturen.  Wat je stuurt, krijg je natuurlijk ook terug.

We hebben, sinds de laatste update, een totaal van 24 kaarten te Uwer beschikking !  Raar maar waar.  Nog raarder : we hebben ze in twee categorieŽn opgedeeld.  U ziet ze hierboven.  Neemt U even een kijkje ?  Dank U.


Bezoek ook onze andere Sites :

Damien's Homepage

Version 3.0

Damien's Culture Site

Version 1.0