Terra

Up ] [ Terra ] Andere Kaarten ]


Terra is de wereld die zo'n 20 jaar geleden door Damien bedacht werd.  Voortbouwend op het werk van J.R.R. Tolkien kregen de Dùnedain een nieuwe wereld en een geschiedenis van zo'n verdere 16.000 jaar.  Damien is NOG STEEDS bezig met de voorbereiding van het boek...na twintig jaar.  Maar niet getreurd : de trilogie heeft al een titel en zelfs het eerste boek heeft al een titel.
Hier is de outline van de hele geschiedenis (in grote lijnen, anders wordt dit dé mega-site van het jaar).

Midden-Aarde, de wereld van de Dùnedain is oud en moe.  NA het vertrek van de Elfen sterft de wereld langzaam maar zeker af.  De Dùnedain zien de onmogelijkheid de planeet te redden in en zoeken een uitwijkmogelijkheid.  Er zijn er twee : Terra en de Aarde.  De Arnoriaanse Dùnedain kiezen voor Terra omdat de kans bestaat daar de Eldar terug te vinden.  De Gondoriaanse Dùnedain kiezen voor Aarde omdat daar een eiland gevonden is dat als twee druppels water op Nùmenor lijkt.

16.000 jaar geleden landden de Dùnedain op Terra op het continent Sombrai.
2.000 jaar geleden was het Koninkrijk Sombar een interstellair Imperium van duizenden planeten, en waren de Dùnedain op het toppunt van hun macht.

Toen sloeg het noodlot toe en werd de Lijn der Koningen uitgeroeid.
De Hoge Raad der Edelen van Sombar bood de troon aan aan de koning van Karek-D'Uum, een even groot en machtig interstellair rijk in de Andromedanevel en creëerde daardoor meteen het immense Intergalactische Keizerrijk Karek-D'Uum.  Voor bijna 2.000 jaar regeerden de Andromedische Keizers.

En dan sloeg het noodlot wéér toe.  Republikeinse rebellen, die zichzelf Vrijmannen noemden, wierpen het in verval verkerende Keizerrijk omver, en stichtten de Unie der Onafhankelijke en Democratische Planeten (U.O.D.P.), een samenraapsel van de overschotten van het Keizerrijk, zo'n 100 planeten groot.

Het ondergrondse verzet van Royalisten vocht verbeten voor een terugkeer van het Keizerrijk.  Maar het verzet is verdeeld.  Slechts één man kan hen rondom hem verenigen : de koning van de Gondoriaanse Dùnedain.  Maar wie hij ?  Sinds meer dan 15 millennia is er geen contact meer geweest.

De Gondoriaanse Dùnedain stichtten op Aarde hun koninkrijk en noemden het Atlantis.  Nu, 160 eeuwen later, is Atlantis nog slecht een halfvergane legende waarin niemand meer gelooft.  De Lijn der Koningen heeft de ondergang van Atlantis echter overleefd, en bouwde nieuwe rijken in ballingschap op, net zoals op Midden-Aarde.  De namen van hun Koningen herinneren aan de eerste Koning van Atlantis : Achmenon.  In Griekenland, Agamemnoon.  In Egypte, Achnaton.
Thans, drieduizend jaar later, leven de afstammelingen van Achmenon onwetend van hun voorouders, als gewone stervelingen onder de Aardse volkeren.

Drie Terranen breken het eeuwenoude taboe rond de Aarde en landen op zoek naar de Atlantische Koning : de Erfgenaam van Terra.

En ?  Hoe klinkt dat ?  Wordt het wat ?
De rest hangt voorlopig van Uw verbeelding af.
Hier zijn alvast een paar kaarten uit de beginperiode.

Kaart 1 : Terra in het jaar dat de Dùnedain er landden (16.000 V.D.).  Klik op de kaart voor een grotere versie met namen van continenten, zeeën en landen.
Kaart 2 : Het centrale continent Sombrai in het jaar 15.999 V.D.  De Dùnedain vestigden zich in het barre noorden van het continent en noemden hun land Sombar (Somb- van Sombrai en -ar van Arnor, maar dat had U al begrepen).
chirethonIII.jpg (175319 bytes) Kaart 3 : Het Intergalactische Keizerrijk Terra is wel degelijk intergalactisch.  Het bestaat uit zes deelstaten : Terra, Karek-D'Um, Andromeda Major, Andormeda Minor, Magelhaes Major en Magelhaes Minor.  Thuisplaneet van de deelstaat Karek-D'Um is Chirethon III, de planeet van herkomst van de Andromeden.  Wat voor iets zijn die Andromeden ?  Stel U een kruising voor van Klingons met Tolkiniaanse Dwergen.  Kruiden met een soort Vulcaanse filosofie.  U bent in de buurt...
kandor4.jpg (182069 bytes) Kaart 4 : Kandor.  Deze kaart vloeide plots uit mijn pen toen ik in mijn garderobe in het theater zat te wachten tot het (eindelijk) aan mij was om ook eens iets te doen.  Is Kandor deel van het Intergalactisch Keizerrijk van Terra ?  Ik weet het niet.  Er zijn zoveel planeten die nog op her-ontdekking wachten.  't Zou dus kunnen.  Anderzijds is het misschien een op zich staande fantasywereld, wie weet...
ChirethonII.jpg (65274 bytes) Kaart 5 : Spiksplinternieuw.  Omdat U maar kaarten blijft sturen...  Chirethon II is de tweede planeet in het Chirethon stelsel.  Heel wat gematigder van klimaat als Chirethon III. Voor Andromeden nt te warm.  Daardoor bleef de planeet grotendeels onbewoond tot omstreeks de tweede helft van de eerste eeuw V.D. toen Terraanse vluchtelingen zich op deze planeet verscholen voor de razernij van de Republiek.
lokarnia.jpg (168671 bytes) Kaart 6 : Wauw !  Nog n !  Dit is een rare kaart.  Volgens mij met heel wat potentieel.  Deze wereld heeft heel wat meegemaakt en is bezaaid met runes van verdwenen beschavingen.  Een heel continent is vernietigd en enkel de levenloze resten zijn nog zichtbaar.  Zelfs toen ik ze tekende, riep de kaart meer vragen op dan ik antwoorden kon geven.  Straf h ?  Als U antwoorden moest hebben, laat maar komen ! 

 

We zien Uw reacties met spanning tegemoet.  U kan uiteraard Uw commentaar via e-mail kwijt.