Showkorps "ADVENTURE vzw"
Showkorps Adventure vzw

Het Drum & Showkorps "Adventure" uit Oostende Belgie is in mei 1999 boven de doopvont gehouden. Een zestal mensen uit een niet moderniserend drumkorps sloegen de handen in mekaar. Want zij wilden meer dan alleen muziek en show beoefenen als hobby.
Na een eerste bijeenkomst was de kogel door de kerk, een nieuw drum- en showkorps zou het levenslicht zien in september 1999. Maar het nieuwe showkorps kwam in een stroomversnelling terecht.Het kostenplaatje voor Adventure werd zeer snel gemaakt. Het budget was nog vlugger in balans.
Na amper een week repetitie was het weer bingo. Een optreden te Antwerpen voor de televisie, stond op de kalender. De eerste contracten voor de maand juni kwamen binnen. Intussen heeft het korps al diverse optredens achter de rug in binnen- en buitenland.

Showkorps Adventure telt momenteel 25 leden , waaronder percussie en sinds september 2000 beschikt het korps ook over een blaaswerk-sectie. De uniformen werden in een record tempo vervaardigd in eigen beheer.
Zowel het muzikale gedeelte als het showgedeelte liggen in handen van instructeur en muzikaal leider Gwenn Demeester, die aan het conservatorium van Gent en Antwerpen studeerde.
Adventure's vernieuwde repertoire bestaat uit bekende nummers en melodieŽn . Het accent ligt op goed in het gehoor liggende muziek, vervolledigd met vernieuwende show-aspecten en gegarandeerde ambiance.
Adventure neemt heel regelmatig deel aan calvalcades, bloemencorso's , taptoe's, reuzenstoet, vieringen, enz...
Momenteel is de groep druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuw concert in oktober 2009 en viert de groep het 10-jarig bestaan van het korps.

Neem gerust vrijblijvend kontakt op met het secretariaat via onderstaande gegevens, voor deelname aan om het even welke festiviteit.

Heeft u interesse om ons korps te vervoegen als muzikant ? Aarzel dan niet om ons wat meer info te vragen. Enthousiaste medewerkers ontvangen we steeds met open armen !


Kalender met optredens in 2009 komt hier binnenkort op onze bijna vernieuwde site !
Secretariaat :

Beekstraat 14
8400 OOSTENDE
tel: + 32 (0)496 050213
fax: + 32 (0) 59 298086
E-mail : info@showkorpsadventure.be

Lees ook over de
Vlaamse korpsen
in Corps & Band !

Klik hier voor nieuws over de korpswereld !