Wereldmuziek-festival LOCO-LOCO
Afrikaanse percussiegroep AfroCult
Met Arrow and the Flagpole koos dit jonge kwartet voor een naam die al even moeilijk in een hokje te stoppen valt als de muziek die ze brengen.
Met hun mix aan genres en invloeden willen de bandleden pretentieloze en ontspannen feelgood-muziek maken en singer-songwriting in een up-tempo-jasje steken. Dit trachten ze te doen met genres van rock en pop tot poprock en rockpop, over jazz en lounge tot accoustic (denk Jack Johnson meets Damien Rice meets Absynthe Minded meets Tom McRae, Dave Matthews, John Frusciante en Paolo Nutini).
Met hun nummers willen ze fans en publiek in jeugdhuizen, rockrally’s, cafeetjes en theaterzalen soms eens doen fluiten, dan weer doen dromen, vaak doen meezingen en als het even kan ook een gevoelige snaar doen raken. Maar bovenal willen ze zich amuseren met datgene dat hen allen een aantal jaar geleden samenbracht. En hoewel de band standplaats en repetitielokaal in De Haan heeft, liggen de "roots" van Arrow and the Flagpole in een kelderkamer in het Blankenbergse. Daar groeiden jamsessies en covertjes uit tot zelfgeschreven deuntjes en uiteindelijk ook tot echte songs. En bij die songs horen instrumenten en bandleden: Jens en Olbren nemen de gitaar en zang voor hun rekening, bassist van dienst is Sjoerd en Humus en zijn drums vervolledigen het viertal. Met de toevoeging van Humus in 2007 kreeg Arrow and the Flagpole pas zijn ware gedaante. De songs volgden elkaar snel op en de optredens nog sneller, wat hen in het begin van dit jaar niet alleen een geďmprovi-seerde kledinglijn, een myspace, honderden stickers en evenveel drankbonnetjes heeft opgeleverd, maar ook een eerste demo. En als het van hen afhangt, nog niet de laatste.

Meer info over Arrow and the Flagpole kan je vinden op www.myspace.com/aratf