Wereldmuziek-festival LOCO-LOCO
Afrikaanse percussiegroep Nyamakale
Nyamakale
Bruisende energie en levenslust verzekerd

Nyamakale, is een Brugse vriendenkring van een zevental mensen die al meer dan 9 jaar gebeten zijn door de microbe van de Afrikaanse percussie en dans.
Ze brengen in hoofdzaak traditionele ritmes uit West-Afrika, meer bepaald uit de streek van Mali, Guinée en Burkina-Faso, en dit op de typische instrumenten (djembés en de begeleidende bastrommels: Kinkeni, Samban en Dounounba).
Hun optredens gaan gepaard met dans, zang én ambiance. Hun repertoire bestaat ondertussen al uit zo’n 20-tal nummers.
Ze kregen basisopleidingen van Bart Van Craeynest en Yanne De Belder (beiden leerling van Mamady Keïta), maar ook van djembégrootmeesters zoals Mamady Keïta himself, Babara Bangoura, Seny Touré, Baba Sissoko, Madou Fané, Moussa Dembélé, ….
Dans werd gevolgd bij Sonja Van Bockstaele, Seydina Djiba, Sidiki Koumbassa, …

Nyamakalé kan je al - onafgebroken sinds 2000 - aan het werk zien op “Kroenkelen”, de jaarlijkse wandel- en fietstocht rond Brugge.
Non-profit evenementen die een multiculturele samenleving, Afrika of ontwikkelingssamenwerking in het daglicht zetten, hebben wel een voorkeur.
Hierbij tracht Nyamakale zoveel mogelijk het publiek te betrekken en ‘Afrikaans’ warm te maken voor de ritmes. Waar het kan proberen ze ook de culturele achtergrond van de muziek te duiden

Meer info over Nyamakale kan je lezen op http://www.freewebs.com/nyamakale/